Dronninglund

Fokus på net-misbrug

Tre Lions Clubber bevilger penge til oplysningskampagne

Arkivfoto

Arkivfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:- Unges afhængighed af de sociale medier er et stigende problem, mener man i Lions Clubberne, og derfor sættes der nu fokus på dette område. Det sker i et samarbejde mellem de tre Lions Clubber i kommunen og Brønderslev Kommunes skoleforvaltning.

- Håndtering af de sociale medier opleves som en stigende udfordring for de ældste folkeskoleelever i Brønderslev Kommune, fortæller Jørgen Vestergaard fra Lions Club Brønderslev. Flere og flere oplever f.eks. at blive mobbet, chikaneret og hængt ud på nettet. Samtidig vokser junglen af sociale medier, og både de unge og forældrene har brug for viden om, hvordan man bedst muligt undgår disse uheldige episoder.

- Lions har traditionelt brugt - og bruger stadig - mange penge på bekæmpelse af det mere traditionelle misbrug omkring stoffer og alkohol, men vi vil nu også gerne være med til at sætte den digitale problematik på dagsordenen.

Jørgen Vestergaard fortæller, at et samarbejde mellem tre af kommunens Lions-klubber er en nyskabelse. De tre klubber har tilsammen bevilget et tilskud over tre år på i alt 45.000 kr., som sammen med kommunens eget budget på området, skal bruges til at fokusere på emnet gennem foredrag og workshops i alle kommunens 6. klasser samt forældrekredsen.

- Det er aftalt, at Center For Digital Pædagogik i Aarhus, som er eksperter på området, kommer rundt til alle 6. klasserne samt forældrene i foråret 2016.

Jørgen Vestergaard fortæller, at forløbet er aftalt til at køre i tre år, hvorefter der skal evalueres inden det skal diskuteres, om initiativet skal fortsætte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.