Brønderslev

Fokus på Vildmosetilsynet

Kaj Petersen fortæller historien

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Et besøg i mosens smukke natur.

BRØNDERSLEV:Onsdag 12. oktober kl. 19 holder tidligere inspektør ved Vildmosetilsynet, Kaj Petersen, foredrag på Vildmosemuseet i Brønderslev. I foredraget fortæller Kaj Petersen om baggrunden for Vildmosetilsynets oprettelse og dets historie frem til i dag.

I dag er Vildmosetilsynet langt fra så synligt, som det var i gamle dage. Kontoret ved rundkørslen i Luneborg er for længst nedlagt og tilsynets medarbejdere administreres i dag af NaturErhvervsstyrelsen i den anden ende af landet. Helt anderledes var det i 1935, da Vildmosetilsynet blev oprettet i en tid, hvor nybyggerånden herskede i Store Vildmose.

Mosen var under opdyrkning, der var blevet oprettet en række forpagtergårde og en opdrætningscentral, der skulle være med til at udrydde kvægsygdomme i Danmark.

Her kunne landmænd fra nær og fjern sende deres kreaturer på rekreation Store Vildmose, hvor der foruden et spirende landbrug blev gravet tørv i stor stil.

Fra den flotte kontorbygning ved Luneborg styrede Vildmosetilsynet statens aktiviteter i mosen frem til 1990’erne, hvor Kaj Petersen var ansat.

Mosen er stadig et rekreativt område for mange kreaturer, men der i dag er kun et par medarbejdere til at passe dem.

Under foredraget fortæller Kaj Petersen anekdoter fra sin egen tid som inspektør ved Vildmosetilsynet i 1980’erne og 1990’erne. Undervejs vil der være en pause, hvor publikum kan købe kaffe og kage. Entréen er 50 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.