Film

Folk, der elsker film

Godt 300 vendelboer har set Larsson-krimien Mænd der hader kvinder på forhånd i Hjørring Biocenter med smagfuld opvarmning på Bryghuset Vendia.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist i Mænd der hader kvinder - det bliver nok årets anden mest sete film i biograferne i 2009.

I aften er der ægte premiere-stemning i luften, når Niels Arden Oplevs filmatisering af Stieg Larsson-krimien Mænd der hader kvinder rammer landets biograf-lærreder. Men på landsplan har op mod 40.000 mennesker allerede stiftet bekendtskab med Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist i biffen, som led i en omfattende markedsføringsstrategi med en række snigpremiere. En del af de biografgængere har onsdag og torsdag aftner taget forskud på glæderne i Hjørring. - Da jeg så filmen for halvanden måned siden, var der ingen tvivl om, at der skulle laves noget specielt for Mænd der hader kvinder omkring premieren, fortæller direktøren for Hjørring Biocenter, Lasse Pedersen. Derfor havde han sammen med Kristian Rise, der er direktør for Bryghuset Vendia i Hjørring, arrangeret to helaftens-arrangementer. Godt 300 vendelboer fik muligheden for at spise en to rettes menu på Bryghuset Vendia med udvalgte vine og så bagefter se filmatiseringen af den første bog i Stieg Larsson-trilogien. - Vi var spændt på at se, om vendelboerne var til sådan et arrangement, men billetterne fløj nærmest ud af døren - der var hurtigt udsolgt, selv om der er tale om ret dyre billetter, siger Lasse Pedersen. Prisen for hele herligheden har pr. næse været 375 kroner - og det inkluderede i øvrigt også et glas champagne i biffen. Hjørring Biocenter har en gang tidligere forsøgt at slå den visuelle oplevelse sammen med en smagsoplevelse - det var i forbindelse med Joel Schumacher's The Phantom og the Opera (2004), hvor der først var spisning på Phønix, og her var der i øvrigt også udsolgt. Har læst trilogi to gange Denne gang er billetterne blandt andet blevet solgt til forskellige arbejdspladser, par, der vil have en hyggelig aften sammen og så grupper af venner, der typisk har købt mellem fire og ti billetter. - Her i området ser det ud til, at folk griber bolden, når de får mulighed for at få en helhedsoplevelse, siger biografdirektøren, der personligt er ret begejstret for filmen også. - Jeg ville nok give den fem ud af seks stjerne. Hvis den skulle have været helt i top, skulle der nok have været flere panoreringer; større og dyrere optagelser i landskabet - det kan jeg godt lide, siger han. Filmatiseringen af Stieg Larsson-succesen får faktisk kun gode anmeldelser i dagens aviser, enkelte af dem er endda rigtig gode. Lasse Pedersen tror, at Mænd der hader kvinder bliver årets anden største film i 2009. Og hvem der nok overgår den svenske krimi?: Kender De en bebrillet dreng, der kan trylle ...? Torsdag aften havde en seks mand stor delegation fra børnehaven Søløven i Skallerup blandt andet fundet vej til bryghuset. Personale-gruppen tager i ny og næ af sted for at hygge sig sammen. Især pædagog Helle Rimmen havde gjort sit forarbejde upåklageligt. - Jeg har læst alle tre bøger af Stieg Larsson to gange. Så får man det hele med!, fortalte hun.