Folkedansere er klar til ny sæson

Landsstævnet i juli var en stor, men dejlig opgave for de lokale folkedansere. Arkivfoto
Frederikshavn 1. september 2014 22:42

FREDERIKSHAVN: Efter en forrygende sommer med landsstævne på Knivholt er Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene nu klar til en ny sæson med masser af oplevelser i dansen og musikkens tegn.

- Det har været en fantastisk sommer, der kulminerede med landsstævnet på Knivholt i juli, hvor dansere og spillemænd havde en uge fyldt med oplevelser, og hvor de mange deltagere satte deres præg på byen med opvisninger og spillemandmusik, forklarer Per Naldal.

Tilrettelæggelsen og gennemførelsen af dette store arrangement stillede store krav til foreningens medlemmer, men alle kan nu se frem til en sæson, hvor man kan glæde sig over dansen og den muntre og livsbekræftende musik samt samværet i en forening, hvor fællesskabet er vigtigt.

Der danses hver torsdag kl. 19.30 i Maskinhallen, Skolegade 8, første gang den 11. september, hvor foreningen byder velkommen til nye og ”gamle” dansere med gratis kaffe og kage.

Folkedans har mange forskellige trin og figurer, hvilket netop er noget af det fascinerende ved denne aktivitet, så for at hjælpe begyndere i gang afholdes der trinkursus i begyndelsen af sæsonen. De første tre danseaftener er gratis og uforpligtende, så her kan man prøve, om folkedansen er noget for én.

- Men pas på: Folkedans er vanedannende, man bliver let opslugt af denne ”sport”. Der kræves ingen forudsætninger for at være med, blot man har lidt rytme i kroppen, er man hurtig i gang, siger Per Naldal.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...