Folkefest for byens Museum

150 året fejret med rød løber og drabant-bevogtning

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Drabanterne bevogtede indgangen lørdag

AALBORG:Midt i 1800-tallet fik museumstanken vind i sejlene. De første provinsmuseer så dagens lys, og i foråret 1863 blev Aalborg Historiske Museum stiftet af en flok af byens førende mænd. Og det blev for alvor fejret i lørdags.

For 149 år siden talte samlingerne i det første år 800 numre. I dag rummer magasinerne op mod 300.000 genstande - og selv om det kun var en flig af dem, der blev vist frem for offentligheden ved jubilæumsfestlighederne i lørdags, så er det alligevel et kæmpemæssigt vindue til fortiden, man åbnede ved at træde ind ad den røde løber til det nuværende museum i Algade, som har haft denne placering i 134 af museets 150 år.

Jubilæumsdagen var tænkt som en folkefest med historisk karakter - og sådan blev det også.

Særudstillingen ”Aalborg i verden” åbnedes kl. 11, og så var jubilæumsdagen sat godt i gang med store mængder af aktiviteter for enhver tænkelig smag.

Drabantkorpset holdt vagt ved Museet - og ronderede i øvrigt i gaderne - naturligvis i marchtempo.

Vikingegruppen Lindholm Høje slog lejr ved posthuset, og kokkepigen Hannah Pethrea blev levendegjort og uddelte smagsprøver og fortalte om mad i Aalborg omkring år 1800.

Så - jo det blev en folkets fest i ualmindeligt smukt vejr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.