Folkefest på stranden

Vesterhavsmarchen på stranden mellem Blokhus og Løkken gennemført for 41. gang

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Flere lastbiler fulgte marchgængerne med levende musik og var samtidig depot for kølige drikkevarer.

BLOKHUS:Der var en sand folkefest på stranden ved Blokhus. 1300 betalende deltagere i Vesterhavsmarchen sammen med 80 frivillige hjælpere fra arrangørerne, Sct. Georgs Gilderne i Aalborg, foruden en del, der traditionen tro ville opleve stemningen med glade marchdeltagere og svingende jazzmusik leveret af Advokatens New Orleans Jazzband.

- Vi havde en pæn fremgang i antallet af betalende deltagere. Fra 1100 sidste år til 1300 i år, men der er stadig en stor del, der blot vandrer udenom startboderne og vandrer sammen med de betalende deltagere. Det er ikke et problem, men det er irriterende, fortæller marchens tovholder, Jørgen Vinter Nielsen. Det er hans første år som tovholder, men han har været med til Vesterhavsmarchen i mange år.
- Jeg kan allerede nu fortælle, at omsætningen i år hos mad- og drikkeboderne var cirka 20 procent højere end sidste år. Det hele tyder på et godt resultat, som ubeskåret overføres til Katastrofefonden.
Det kostede 40 kroner at deltage, Hvad enten man gik, løb eller cyklede. Og for 10 kroner kunne man købe en medalje.

Trim-klubben med

- Vi blev opfordret til at deltage med løb. Det sagde vi ja til, men fik ikke kommunikeret muligheden ud til ret mange. Det gør vi næste år, hvor vi også vi registrere tiden med en chip, fortæller Torben Jacobsen, næstformand i Trim Saltum.

Der deltog kun 25 regulære løbere og enkelte cyklister, men også på dette område vil man næste år sørge for at kommunikere budskabet ud til de nordjyske cykleklubber.

59 minutter - 28 km

Der gik kun 59 minutter fra Blokhus Kanonlaug havde skudt marchen i gang til Jack Løfquist Jensen fra Panrup havde cyklet på stranden til Løkken og tilbage - en strækning på 28 km.

- Jeg er overbevist om, at mange flere cyklister havde deltaget, hvis der var givet besked til klubberne i god tid, opfordrede han arrangørerne i målområdet.

Geocaching på strandenSøfolket - KFUM-spejderne fra Saltum havde arrangeret geocaching på stranden, så deltagerne i marchen kunne prøve dette at finde skjulte skatte ved hjælp af en gps.

Mange prøvede og fandt alle fire poster og svaret på, om der er et havuhyre ved Jammerbugten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.