Folkekær skuespiller skal lære fysikkens love fra sig

Skuespilleren Kurt Ravn håber at få børn til at interessere sig for fysik med sin rolle i en ny julekalender.

KURT RAVN Foto: Free

KURT RAVN Foto: Free

Det kan være virkelig kedeligt at sidde på skolebænken og lære tyske gloser og matematiske ligninger, men det håber den folkekære skuespiller Kurt Ravn at kunne ændre.

Han har nemlig fået rollen som Professor Primus i Viaplays nye julekalender, "Det Store Eksperiment", der både skal underholde og undervise børn.

Skuespilleren mener selv, det er vigtigt, at læring både er sjovt og lærerigt, for så husker børnene, hvad de bliver tillært.

Selv husker han nogle helt bestemte ting fra sin skoletid.

- Jeg husker stadig min tysklærer fra folkeskolen. Han havde sat sig for, at vi skulle lære tysk, og det kan jeg love dig for, at han gjorde, erindrer han og fortsætter:

- Han kunne finde på at skrive tysk grammatik på tavlen, og når der så ikke var mere plads derpå, fortsatte han ud på væggen. Han var lidt vanvittig på sin egen gode facon, men vi glemte aldrig den tyske grammatik, griner skuespilleren.

Selv om julekalenderen er henvendt til børn, så har den 68-årige skuespiller altså også lært en del af at spille Professor Primus, ligesom han også forventer, at børnenes forældre vil kunne lære nye ting undervejs i december.

- Jeg har for eksempel lært, hvad de tre vigtigste elementer på jorden er. Jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge det til nu og her, men jeg lærer nogle ting undervejs, når jeg læser manuskripterne, fordi det både er spændende og underholdende skrevet, forklarer "Matador"-skuespilleren.

Kurt Ravn skal lære sin nye viden fra sig i julekalenderen "Det Store Eksperiment", der kan streames på Viaplay fra den 1. december.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.