Danmark

Folkeskolelærernes formand går opløftet fra stormøde

Lærerne diskuterede på stormøde, hvordan de skal agere under en eventuel lockout, fortæller formanden.

Folkeskolelærernes formand går opløftet fra stormøde

Formand for Danmarks Lærerforening (DLF), Anders Bondo Christensen, er glad og tilfreds, efter foreningens stormøde om overenskomstforhandlingerne med Kommunernes Landsforening (KL) sluttede tirsdag eftermiddag.

- Det gik fantastisk. Der var en kolossal opbakning og stemning fra start til slut, siger han til Ritzau midt i den store stime af tillidsrepræsentanter og kredsstyrelsesmedlemmer, der kommer smilende ud fra den store kongressal i Odense.

- Og jeg følte simpelthen en vilje til at gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vi stadig har gode forudsætninger for at lave det arbejde, der fylder så meget i vores liv, tilføjer han.

DLF indkaldte tirsdag til stormøde for at diskutere foreningens forhandlinger med KL, hvor stridens kerne er lærernes arbejdstidsaftale.

Mere end 2000 undervisere mødte kampklare op. Flere iført trøjer med påskriften "Vi elsker at undervise - lad lærerne undervise i 25 timer" og "Lærerne bygger bro til en bedre folkeskole".

På mødet har formanden orienteret de mange fremmødte om, hvad det er for en situation, de alle står over for, efter KL har varslet lockout af 50.000 folkeskolelærere den 1. april.

- Vi har snakket om, hvordan vi samlet finder den bedst mulige løsning på den udfordring, vi står over for, siger Anders Bondo Christensen og tilføjer:

- Det er klart, at der er en masse praktiske problemer, som fylder rigtigt meget i lærernes hoveder lige nu, og det har vi selvfølgelig også snakket om.

Formanden vil dog ikke komme nærmere ind på, hvad man præcist har diskuteret, om hvad der kan og bør gøres, hvis en lockout indtræffer den 1. april.

Han ser nemlig gerne, at der er et overraskelsesmoment i de aktiviteter, foreningen laver.

- Når andre laver kreative indslag i form af en kampagne, så annoncerer man den ikke i avisen først, påpeger han.

KL og Danmarks Lærerforening mødes i forligsen mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.