Folkeskolen får milliardindsprøjtning til ny reform

Regeringen og kommunerne indgår økonomiaftale, som giver et markant økonomisk løft til folkeskoleområdet.

Folkeskolen får milliardindsprøjtning til ny reform

Der følger en stor pose penge med den skolereform, som Folketingets partier har forhandlet på plads under stor dramatik hen over foråret, og hvoraf hovedparten af aftalen allerede træder i kraft fra sommeren 2014.

Det fremgår af den aftale om kommunernes økonomi, som Kommunernes Landsforening (KL) og finansminister Bjarne Corydon (S) har lagt sidste hånd på torsdag formiddag forud for det politiske folkemøde på Bornholm.

Allerede i 2014 tilføres folkeskoleområdet ekstra 200 millioner kroner, og det beløb stiger i 2015 til 400 millioner kroner årligt.

- Jeg er utroligt glad for, at vi nu har sikret det økonomiske grundlag for, at kommunerne kan igangsætte skolereformen fra skoleåret 2014-2015.

- Dermed er der skabt et solidt fundament for, at elevernes læring kan blive styrket, siger KL's formand Erik Nielsen.

Derudover bliver der afsat yderligere 1,8 milliarder kroner til indkøring af reformen i 2014-2017 med særligt hensyn til kommuner med udfordringer. Det vil sige 600 millioner kroner hvert år i de tre år.

Også lærernes kompetencer skal løftes i forbindelse med reformen, og derfor afsættes der en milliard kroner til dette område frem til 2020.

Forhandlingerne mellem kommunerne og regeringen om de økonomiske rammer for 2014 og fremad har stået på sideløbende med de intense og dramatiske forhandlinger om en reform af folkeskolen.

Først da Konservative tidligere torsdag nikkede ja til at træde ind i en aftale om fremtidens folkeskole, faldt de sidste brikker på plads.

Konservative har kæmpet imod, at de såkaldte lektiecaféer blev obligatoriske på den måde, at eleverne enten skulle deltage eller modtage anden undervisning i skoleregi.

Og det ville ifølge Konservative give for lange skoledage. Men man er nu enige om, at lektiehjælpen skal ligge i ydertimerne og være fuldstændig frivillig at deltage i. Det vil give kortere skoledage for de elever, som vælger at tage hjem fra skole.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.