Folkeskolereform koster Aarhus 250 millioner kroner

Den kommende folkeskolereform bliver dyr for kommunerne. SF i Aarhus vil hæve skatter for at betale regningen.

Folkeskolereform koster Aarhus 250 millioner kroner

250 millioner kroner.

Så dyrt bliver det ifølge Aarhus Kommune at gennemføre den folkeskolereform, som regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti i dag indgik aftale om med De Konservative.

- Alene i Aarhus skønner vi, at det vil medføre udgifter i størrelsesordenen 250 millioner kroner brutto om året for at gennemføre folkeskolereformen, siger rådmand Kristian Würtz (S), Børn og Unge i Aarhus, og fortsætter:

- Derfor er aftalen en udfordring for os, idet en væsentlig del af pengene er forudsat fundet via omlægninger på skole- og fritidsområdet, siger Kristian Würtz.

I SF's byrådsgruppe i Aarhus er man skuffede over, at en meget stor del af regningen for reformen ender i kommunerne.

- Aftalepartierne pynter sig med lånte fjer, når over 90 procent af regningen ender i Aarhus Kommune, siger formand i Økonomiudvalget i Aarhus Kommune, Jan Ravn Christensen (SF).

For selvom regningen for kommunen kommer til at lyde på omkring 250 millioner kroner, så kommer der kun lidt over 20 millioner ind på kontoen som følge af Økonomiaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, siger han.

Derfor må Aarhus Kommune nu lede efter alternative finansieringskilder, mener Jan Ravn Christensen.

- Vi kan ikke leve med at skulle fyre 500 medarbejdere for at kunne finansiere reformen i Aarhus. Derfor bliver vi nødt til at finde andre finansieringskilder for at nå i mål.

Derfor foreslår Jan Ravn Christensen blandt andet at skrotte Marselistunnelen og gennemføre en mindre skattestigning på en promille på kommuneskat, grundskyld og dækningsafgift.

- Så kan byens borgere og virksomheder i samlet flok være med til at sikre velfærden i Aarhus, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.