Folketingsvalg

Folketingskandidat for Stram Kurs trækker sig efter et døgn

Det var en usaglig og useriøs debat, som Rasmus Paludan leverede, mener nu tidligere folketingskandidat.

Folketingskandidat for Stram Kurs har trukket sig, efter at han så debatter tirsdag aften efter valgudskrivelsen. (Arkiv.)

Folketingskandidat for Stram Kurs har trukket sig, efter at han så debatter tirsdag aften efter valgudskrivelsen. (Arkiv.)

KØBENHAVN:Kim Holmgaard Madsen nåede kun et døgn som kandidat for partiet Stram Kurs, før han meldte sig ud af partiet. Han mener, at det, han så fra partileder Rasmus Paludan i tirsdagens partilederdebatter på DR1 og TV2, var useriøst.

- Jeg sad som så mange andre danskere og så partilederrunden. Jeg må bare sige, at jeg havde forventet, at det blev mere seriøst, når valget gik i gang. Det synes jeg også, at jeg havde hørt, at det skulle blive, siger han.

- På baggrund af det kan jeg nok have lidt svært ved at identificere mig med opførslen (fra Rasmus Paludan, red.).

Han beskriver Rasmus Paludans attitude som frembrusende.

Holmgaard Madsen mener også, at der var noget ved måden, som Paludan snakkede på, som han ikke kan identificere sig med, uden at han vil gå i detaljer.

Kim Holmgaard Madsen havde håbet på en mere saglig debat.

Det er kun et døgn siden, at Kim Holmgaard Madsen ifølge JydskeVestkysten blev præsenteret som partiets første kandidat i Syd- og Sønderjylland.

Han fortæller, at han i en eller anden udstrækning føler sig ført bag lyset.

- Jeg har takket ja til at blive spidskandidat, og det er det, som pressemeddelelsen gik på. Jeg har efterfølgende fået at vide, at man ikke kan sige, om jeg får et spidskandidatur, siger han.

Pressemeddelelsen på Stram Kurs' facebookside nævner dog ikke, at Kim Holmgaard Madsen skulle være spidskandidat.

Rasmus Paludan tror, at Madsen har trukket sit kandidatur, fordi han ikke kan blive spidskandidat.

- Jeg er glad for, at han har trukket sig. Det er den helt rigtige beslutning. Vi kan ikke bruge den slags mennesker, man ikke kan forholde sig til, fordi de kommer med ultimative krav, efter at man har indgået et samarbejde, siger partilederen.

Han afviser blankt, at han var useriøs i partilederdebatterne.

- Det mener jeg overhovedet ikke. Jeg mener, at jeg var meget seriøs som en af de få. Jeg kan slet ikke se, at der var noget useriøst, siger Paludan.

Kim Holmgaard Madsen har tidligere siddet i byrådet i Esbjerg for Dansk Folkeparti og senere for et parti, som han stiftede sammen med sin far. Partiet hed Liberalt Folkeparti.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst