Lokalpolitik

Folketingsmedlem: Slut med ekstra løn for sideben

Per Clausen (EL) vil i Folketinget stille forslag om, at rådmænd og borgmestre ikke kan få ekstraindtægter for de poster, som de har i kraft af deres job.

Per Clausen (EL) vil stille forslag i Folketinget, så rådmænd og borgmestre ikke får ekstraindtægter fra bestyrelsesposter. Han mener, at vederlaget for, at være henholdsvis rådmand og borgmester er nok.  Arkivfoto

Per Clausen (EL) vil stille forslag i Folketinget, så rådmænd og borgmestre ikke får ekstraindtægter fra bestyrelsesposter. Han mener, at vederlaget for, at være henholdsvis rådmand og borgmester er nok. Arkivfoto

AALBORG:Aflønningen af rådmænd og borgmester i Aalborg er nu baggrunden for, at folketingsmedlem Per Clausen (EL) stiller forslag i Folketinget.

Per Clausen mener ikke, at rådmænd og borgmestre skal aflønnes for de ekstra bestyrelsesposter, som de har i kraft af deres job. Han mener, at vederlagt for at være rådmand og borgmester er nok i sig selv..
- Reglerne bør ændres, sådan at hverken rådmænd eller borgmester kan få en ekstra indtægt på grund af poster, de får i kraft af deres poster som rådmænd/borgmestre. Indtil det sker, vil jeg opfordre de rådmænd, der har sådanne indtægter og borgmesteren til at indbetale det beløb, der er tilbage efter skat til kommunen, siger Per Clausen.
Forslaget kommer efter, at NORDJYSKE Medier har beskrevet, at nogle rådmand på små forvaltninger tjener betydeligt flere penge end rådmændene for de mandskabsmæssigt største forvaltninger i kraft af aflønningen fra bestyrelsesposterne.
- Borgmestre og rådmænd aflønnes for deres arbejde af kommunen. Denne aflønning omfatter hele deres arbejde, også den del, der udgøres af pladser i bestyrelser, som de har i kraft af deres politiske tillidsposter. Der er ingen grund til, at de belønnes ekstra for den del af deres arbejde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.