Folketingspolitiker afviser misbrug af skattekroner

Siumuts Aleqa Hammond siger, at hun var nødt til at benytte sit folketingskreditkort til privat forbrug.

Aleqa Hammond Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Aleqa Hammond Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

12.983,10 skattekroner. Så meget har folketingsmedlemmet Aleqa Hammond brugt på private indkøb med sit folketingskreditkort, skriver Ekstra Bladet søndag.

Hammond afviser dog søndag i et opslag på sin Facebook-profil, at hun skulle have brugt sit kort forkert. Men hun medgiver, at hun brugte folketingskortet i en situation, hvor der var problemer med hendes private konti.

- Mine konti blev groft misbrugt via iTunes i juni, hvilket heldigvis blev opdaget af min bank, og fornødne initiativer blev iværksat, skriver Aleqa Hammond, der er medlem af Folketinget for det største grønlandske parti, Siumut.

Hun skriver, at hun har aldrig har brugt sit folketingskort før, men at hun i den situation blev nødt til det. Folketingets Administration blev ifølge Hammond informeret.

- Der var gensidig forståelse.

Et kontoudtog viser, at Aleqa Hammond har brugt i alt 12.983,10 kroner på kortet fra 18. juni til 11. juli 2016.

Pengene er blandt andet blevet benyttet til at betale for indkøb i byggemarkedet Stark og i Brugsen i Hammonds hjemby, Nuuk.

I en mail-korrespondance mellem Folketingets Administration og Aleqa Hammond ser det ikke ud til, at administrationen havde fået besked om, at hun havde brugt sit kort til privat forbrug.

- Vi har en idé om, at du er kommet til at bruge dit folketingskort i stedet for dit eget private kort, idet du har et ret stort forbrug på netop dit folketingskort, skriver administrationen ifølge Ekstra Bladet.

Det fremgår ikke klart, hvornår mailen er blevet sendt til det grønlandske folketingsmedlem.

Hammond skriver selv på Facebook, at hun beklager offentliggørelsen af korrespondancen.

- Det er og har aldrig været et spørgsmål om at misbruge eller bedrage nogen eller noget. Man vil bruge det imod mig nådesløst. Jeg ville dele det, der ligger mig dybt i hjertet med jer i dag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.