Fond og forsikringsselskab i dialog

I princippet burde erstatningen kunne finansiere en genopbygning af Svinkløv Badehotel

I princippet burde erstatningen fra forsikringsselskabet kunne dække en genopbygning af Svinkløv Badehotel, mener formanden for Fonden for Svinkløv Badehotel, Steen Royberg. ?Foto: Martin Damgård

I princippet burde erstatningen fra forsikringsselskabet kunne dække en genopbygning af Svinkløv Badehotel, mener formanden for Fonden for Svinkløv Badehotel, Steen Royberg. ?Foto: Martin Damgård

Allerede på mandag er en genopbygning af det nedbrændte Svinkløv Badehotel på dagsordenen, når Fonden for Svinkløv Badehotel, mødes.

- Mødet på mandag drejer sig primært om den opståede situation, og hvad vej vi vil i fonden. Skal det genopføres? Det er egentlig gameplanen for mødet på mandag, siger Steen Royberg, der er formand for den erhvervsdrivende fond, og som i går besigtigede brandtomten.

Han forventer, at fonden meget snart skal i dialog med forsikringsselskabet.

- Vi har selvfølgelig vores forsikringer i orden.

Hvad forsikringssummen er for hotellet, er ikke klart.

- Det kan man ikke svare på, men det er det, som man kalder fuld og nyværdi, men det bliver en forhandling med vores forsikringsselskab, og det skal vi have tilknyttet rådgivere til.

Det vil sige, at i princippet burde erstatningen kunne finansiere en nybygning?

- Ja, det kan du egentlig godt sige.

Men hvad det vil koste at genopføre Svinkløv Badehotel, er der ikke noget overslag på.

- Der er jo ingen på jorden, der havde tænkt den tanke.

Svinkløv Badehotels værdi er ifølge Steen Royberg ikke vurderet, da der ikke er foregået nogen handel, da Lise Emborg lagde bygningen over i en fond, som varetages af en bestyrelse.

Flere organisationer har også efter branden henvendt sig med opbakning og ønske om at "rejse en eller anden form for indsamling".

Støtte fra fonde har også været nævnt.

En økonomisk sund fond

- Der er vi slet ikke nu, og vi aner ikke, om vi har behov for det. Det er en økonomisk sund fond, der står bag Svink­løv Badehotel. Men det, vi har kigget på, er den enorme goodwill, der har været, og der kan det være, at der er noget goodwill, som vi har behov for at trække på.

Med hensyn til brandsikring, så opfyldte Svinkløv Badehotel ifølge Steen Royberg "alle forskrifter".

- Den er godkendt i enhver henseende. Selvfølgelig er vi spændte på den udredning, der kommer, men vi kan ikke bruge det til så meget.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.