Thisted

Fondsstøtte til SUP-VM i Cold Hawaii

Færch Fonden giver 350.000 kr. til mesterskaberne, der afvikles i København og Thy

Watersports / Stand UP Paddle, Mercedes-Benz SUP World Cup, Casper Steinfath, Connor Baxter, Vinnicius Martins

Watersports / Stand UP Paddle, Mercedes-Benz SUP World Cup, Casper Steinfath, Connor Baxter, Vinnicius Martins

THY:Færchfonden støtter VM i Stand Up Padling (SUP) i København og Vorupør med 350.000 kroner. Dermed er Copencold Hawaii - som begivenheden hedder - kommet et stort skridt nærmere med hensyn til at få økonomien til at hænge sammen.

- Vi er rigtig glade for donationen fra Færchfonden. I vores hjørne af Danmark er vi vant til at skulle stå sammen, når vi vil have noget stort op at stå. Donationen fra Færchfonden viser, at vi står sammen i Thy og Vestjylland, siger Robert Sand, sponsoransvarlig for CopenCold Hawaii.

Folkene bag Copencold Hawaii taler i øjeblikket med en håndfuld lokale virksomheder i Thy med det formål at få den resterende del af økonomien på plads.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at opgaven stadig er stor, men det er ikke kommet som en overraskelse. I de syv år Friends of Cold Hawaii har afviklet World Cup i bølgewindsurfing, har økonomien været en udfordring. Sådan er det, når man som os gerne vil lave noget stort og usædvanligt, som sætter området på verdenskortet. I Thy er der en tradition for, at vi trækker på samme hammel, når der er behov for det. Vi tror fuldt og fast på, at det også sker denne gang, siger Robert Sand.

Martin Vang Hansen, direktør for Færchfonden i Holstebro, hæfter sig ved, at brandet Cold Hawaii har medvirket til, at Nordvestjylland er et område i udvikling.

- Alene det er positivt set ud fra vores perspektiv, fordi vi også ønsker at medvirke til at gøre en forskel i og omkring Nordvestjylland. Når vi i fonden ser, at folkene i Klitmøller inddrager nye lokale områder som Vorupør og tager initiativ til at indlede et samarbejde med København omkring afviklingen af VM i SUP, ja så passer det ganske enkelt perfekt ind i Færchfondens DNA, siger Martin Vang Hansen.

Thisted Kommune har støttet Copencold Hawaii med 500.000 kr., og i sidste uge sagde kommunens erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg ja til yderligere at stille med en underskudsgaranti på 250.000 kr.

I øvrigt bidrager Region Nordjylland med 800.000 kr. og Københavns Kommune med én mio. kr. Også Sport Event Danmark og Wonderful Copenhagen har støttet begivenheden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.