Bedsted

Så er der for alvor gang i byfor­skønnelse

Efter flere års ventetid gik nedrivningen af to huse, der kaldes en skamplet for Bedsted, i gang tirsdag - nu skal der være bytorv på hjørnet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Planen er, at de to grunde ikke skal bebygges igen, men indrettes som bytorv med træer og bænke.

BEDSTED:- Det er rigtig dejligt, at der nu sker noget. Det har været vente længe, ja, gennem flere år. De to huse har virkelig været en skamplet for byen.

Sådan lød det tirsdag eftermiddag fra el-installatør Erik Linnet, der er formand for Bedsted Thy Byforskønnelse ApS, efter at arbejdet med at rive to huse på Vestervigvej lige syd for Morup Møllevej var gået i gang.

Erik Linnet forklarer, at lige nu er det Thisted Kommune, som står med grundene, og det er de såkaldte områdefornyelsespenge, der finansierer nedrivningen. Men når den er tilendebragt, overtager byforskønnelsesselskabet grundene med nogle klausuler om, at de ikke må bebygges igen:

- Der skal indrettes et bytorv med træer og bænke, fortæller Erik Linnet, som kun tør sige, at indvielsen af torvet kommer senere i år, men ikke sætte en dato på:

- Men nu sker der for alvor noget i sagen, siger han.

Selskabet, der blev startet 2013, har 133 anpartshavere, private og firmaet, som har investeret i en eller flere anparter à 1000 kr. Blandt de opgaver, selskabet hidtil har taget sig af, er overtagelsen af to grunde i Østergade og indretningen af Bedsted Bigård og anlæggelsen af godt en kilometer befæstet sti fra midtbyen til Rønhede Plantage og videre gennem hundeskoven:

- Så har vi et hjælpekorps på over 30, som møder op, når vi indkalder til en hyggelig arbejdsdag, hvor vi får klaret mindre arbejder som oprydning eller lign., siger Erik Linnet, som lover, at der er god grund til at holde øje med Bedsted i 2018:

- Vi har en del projekter, også sammen med kommunen. Et projekt er, at vi flere steder får rejst noget beplantning langs med Vestervigvej, siger formanden for byforskønnelsesselskabet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.