Thisted

For få kræmmere til torvedage i Thisted

Store Torv skal også i år være centrum for torvedage i Thisted

Store Torv vil hver mandag i juni og juli havde flere typer salgsboder. Tilmeldingerne kommer imidlertid ikke i det tempo, som citymedarbejder Gitte Mikkelsen kunne ønske sig. 
Foto: Diana Holm

Store Torv vil hver mandag i juni og juli havde flere typer salgsboder. Tilmeldingerne kommer imidlertid ikke i det tempo, som citymedarbejder Gitte Mikkelsen kunne ønske sig. Foto: Diana Holm

Thisted by skal gennem hele sommeren summe af liv, aktivitet og tilfredse kunder. Som en væsentlig forudsætning kræver det, at der er kræmmere, og lige nu står citymedarbejder Gitte Mikkelsen med rigtig mange ledige stadepladser. Hun fortæller, at der fra mandag 25. juni og frem til mandag 30. juli vil blive afviklet torvedage på Store Torv i Thisted, hvor der er plads til i hvert fald 40 stadepladser. De tilstødende gader vil blive taget i brug, hvis det skulle vise sig, at tilmeldingen bliver helt overvældende. Det er der dog ikke så meget, der tyder på lige i øjeblikket. Gitte Mikkelsen fortæller, at hun i øjeblikket har 10-12 tilmeldinger. - Men jeg ved også, at der er flere fra sidste år, som endnu ikke har fået tilmeldt sig til torvedagene, fortæller hun. Det koster ingenting at få en stadeplads, og der er ikke noget krav om, at man skal deltage alle mandage. Værksteder - Man kan sagtens tilmelde for én eller to torvedage, siger hun og betinger sig, at der muligvis kan blive stillet krav til de kræmmere, som tænker sig at sælge nyt tøj for ikke at komme i karambolage med tøjbutikkerne i byen og centret. Gitte Mikkelsen forestiller sig, at torvedagene udover salgsboder endvidere kan have arbejdende værksteder. - Det kunne være malere eller skulptører eller måske en glaspuster, som sælger sine egne ting, fortæller hun og peger på producenter af egne fødevarer som oplagte bud på salgsboder. Der er ingen bestemt skæringsdato for at tilmelde sig, men Gitte Mikkelsen ser gerne, at tilmeldingerne til torvedagene i Thisted kommer senest en uge før 25. juni. Og hun understreger, at der ikke er krav om, at det skal være lokale stadeholdere. - I fjor havde vi folk fra Herning, siger hun.