Aalborg Håndbold

For mange fejl: Aalborg fik stryg i første DM-semifinale

Aalborg Håndbold har ryggen mod muren efter den første kamp mod BSV

HÅNDBOLD:Sidste år var det Aalborg Håndbold, der trak det længste strå i en tæt DM-semifinaleserie imod BSV - delvist på grund af hjemmebanefordelen.

Måske går det modsat i år, fordi det er midtjyderne, der har fordel af hjemmebane. I hvert fald vandt Bjerringbro-Silkeborg den første kamp i Jysk Arena med 28-20.

Aalborg Håndbold fik ellers en perfekt start på kampen. Mikael Aggefors var klar fra start i målet, og forhindrede hjemmeholdet i at score på de første fire angreb, og i den modsatte ende fortsatte Tobias Ellebæk det storspil, der har været hans varemærke siden slutrundepausen i januar.

Derfor var Aalborg oppe med både 2-0, og 3-1, men så snart BSV fik fat i kampen, så fik de også rigtig godt fat.

Bagkæden med de to Øris-brødre fik skudt sig varm, mens Aalborgs eget angrebsspil gik i stå, og samtidig fik Aggefors ikke fat i mere mellem stængerne.

Derfor kunne hjemmeholdet godt midtvejs i halvlegen trække fra til en føring på fem mål, da også Jacob Lassen kom brandvarm ind fra bænken med fire scoringer på stribe.

Kampen var meget intens og fysisk, og det virkede som om, at de to mandskaber bare samlede handsken op fra sidste års semifinaler, der var noget af det mest dramatiske, som dansk herrehåndbold har budt på i mange år. Kampene på stregen var ekstremt fysiske, og der blev virkelig gået til stålet i samtlige tacklinger, hvilket betød, at de børn, der tørrede sved af gulvet, nok var dem, der havde mest travlt i første halvleg - en halvleg som BSV vandt med 16-11 efter drama til sidst, hvor BSV smed bolden væk, og Aalborg scorede i den anden ende. Men situationen blev fløjtet tilbage, da dommerparret åbenbart mente, at der havde været frikast til Aalborg, der skulle tages et andet sted.

I anden halvleg kæmpede Aalborg desperat for at komme tilbage, men holdet fejlede for mange gange i gode positioner. Frie skud blev brændt, eller fløje og stregspillere blev dømt for at overtræde i helt frie positioner, og så er det svært at komme tilbage i en lavt scorende kamp.

Mikael Aggefors fik ellers igen fat mellem stængerne, og BSV blev holdt til bare fire mål i de første 15 minutter, men Aalborg lavede kun fem i samme periode, og så batter det ikke meget i det store billede.

Og da Aalborg blev ramt af en udvisning til René Antonsen med 12 minutter igen, så satte BSV det endelige dødsstød ind ved Jacob Lassen, der scorede to hurtige og igen bragte BSV foran med fem mål. Og derfra gik det aalborgensiske spil helt op i limningen.

Kamp to spilles søndag i Aalborg klokken 14.10.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst