Lokalpolitik

For sent at flytte huset

Regionen sendte licitationsmaterialet i udbud i går - udvalgspolitikere står fast

Udvalgsformand Thomas Krog tog mod de første 1000 underskrifter fra handelschef Malene Fisker og frisør Anne Mette Mortensen. Foto: Hans Ravn

Udvalgsformand Thomas Krog tog mod de første 1000 underskrifter fra handelschef Malene Fisker og frisør Anne Mette Mortensen. Foto: Hans Ravn

BRØNDERSLEV:Efter sommerferien kan spaden sættes i jorden til det nye sundhedshus i Brønderslev. Men Brønderslev Handel forsøger at trække i nødbremsen. De forretningsdrivende mener nemlig, at huset skal bygges i byens centrum på Banegårdspladsen i Brønderslev. Og de står ikke alene med dette ønske.

På bare to dage har de samlet mere end 1000 underskrifter ind hos borgere, der bakker ønsket op. Og i går blev underskrifterne afleveret på rådhuset til formand for Social- og sundhedsudvalget Thomas Krog (SF).

Frisør Anne Mette Mortensen og handelschef Marlene Fisker afleverede de første underskrifter, der ikke alene tæller borgere fra Brønderslev by, men også fa oplandsbyerne.

Lyttede til argumenterne

Thomas Krog lyttede til argumenterne for at placere et Sundhedshus på Banegårdspladsen, men han måtte samtidig konstatere, at underskrifterne er kommet sent - og for sent - i processen. I går sendte Regionen nemlig licitationsmaterialet ud til fem prækvalificerede virksomheder, og de skal aflevere tilbud på byggeriet i midten af juni. I august skal Byråd og Regionsråd vælge Bygherre, og hefter går byggeriet i gang.

Det stod efter mødet i social- og sundhedsudvalget i går klart, at udvalgets politikere fastholder placeringen ved Agdrupvej.

- Placeringen af Sundhedshuset ligger fast, da udbudsmateriale er udsendt, lokalplan er vedtaget, I/S er godkendt og grunden er doneret. Hvis Brønderslev Handel skulle have gjort sin indflydelse gældende, skulle de have henvendt sig i planlægningsfasen, lyder det i beslutningen.

Underligt tidspunkt for protest

- Jeg er rigtig, rigtig glad for, at vi nu endelig får Sundhedshuset. Derfor synes jeg, det er et underligt tidspunkt at indsamle underskrifter på, sagde Thomas Krog, da han modtog underskrifterne, og han tilføjede, at man i Brønderslev har drøftet sundhedshus i hele ni år.

- Brønderslev mangler i den grad læger. Og skal vi have en ny placering af Sundhedshuset, skal vi starte forfra på processen. Jeg får ondt i hjertet ved tanken - det bliver svært. Det har i forvejen været en meget længere proces, end jeg havde ventet.

Udvalgsformanden forstår dog Brønderslev Handels ønske om at gøre Banegårdspladsen til ankerpunkt i byen.

- Jeg kan sagtens se fordelen byplanmæssigt ved at placeres kommunale aktiviteter ved Banegårdspladsen. Og nu må vi kigge på andre muligheder end Sundhedshuset.

- Alle de mennesker, der kommer til sundhedshuset fra et stort opland skal have en attraktiv midtby at køre til.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.