For tidligt at drøfte øget pasningstilbud

HK Handel undrer sig over Børne- og Familieudvalgets beslutning om ikke at kortlægge behovet for udvidede åbningstider i institutionerne

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Tirsdag 23. oktober besluttede Børne- og Familieudvalget, at det er for tidligt at drøfte og kortlægge behovet for udvidelse af daginstitutionernes åbningstider som følge af afskaffelsen af lukkeloven, skriver Thisted Dagblad lørdag.

- Vi tager problemerne efterhånden, som de opstår. Indtil vi får henvendelser fra berørte forældre, vil vi ikke kaste forvaltningen ud i et stort stykke arbejde, siger formand for Børne- og Familieudvalget Mogens Kruse (SF).
Efter lukkelovens afskaffelse arbejder flere butiksansatte udenfor de kommunale daginstitutioners regulære åbningstider, og det kan give problemer, hvis familielivet skal hænge sammen.
- Mange af vores medlemmer finder alternative pasningsmuligheder, og det er måske ikke deres ideelle løsning, at få barnet passet hos familien eller af en babysitter, siger Kate Ziegler.

Stigende behov for pasning

I en undersøgelse, foretaget af HK Handel blandt deres medlemmer i Nordjylland, svarer op mod hver fjerde nordjysk butiksansat med behov for børnepasning, at der slet ikke eller kun i ringe grad findes kommunale tilbud, der opfylder deres behov. I en lignende undersøgelse fra foråret var kun hver tiende i bekneb med børnepasningen.

Derfor har HK Handel sendt en anmodning til samtlige nordjyske kommuner om, at man drøfter problemstillingen med henblik på at kortlægge, ”om forældre til børn i kommunale dagtilbud får behov for andre åbningstider i fremtiden”, som der står i indstillingen.
- Noget tyder på, at behovet for pasning har rykket sig til senere på dagen, og den udvikling, synes vi, kommunerne skal være opmærksomme på, forklarer Kate Ziegler fra HK Handel Nordjylland.

Det er for tidligt

Børne- og Familieudvalget valgte på deres møde ikke at arbejde videre med HKs henvendelse med begrundelsen, at fagforeningen er for tidligt ude.

- Vi har ikke noget konkret at forholde os til, tiden er ikke nu. Vi vil gerne vide noget om behovet først, sagde Mogens Kruse (SF) på udvalgets møde.
Den konklusion undrer Kate Ziegler, der har fået positive tilbagemeldinger fra langt de fleste kommuner.
- Jeg synes, det lyder underligt. Det er en overfladisk holdning, og det skuffer mig lidt, siger hun og uddyber:
- Vi lægger op til drøftelser, så vi kan være på forkant med et behov, der kan opstå. At de tilsidesætter det på den måde, kan jeg ikke forstå.

Ingen konkret sag

Kate Ziegler erkender, at der endnu ikke foreligger en konkret sag, men mener, at der ikke kan være tvivl om, at de ændrede åbningstider får konsekvenser for børnefamilierne. Og at det er et område, hvor kommunen har et ansvar.

Kate Ziegler opfordrer kommunen til at være mere fremsynet på området, men det afviser Mogens Kruse.
- Det er nemt at sige, men indenfor kommunen er der ikke tradition for at tage beslutninger om noget, der måske opstår i fremtiden, siger han.
Mogens Kruse påpeger, at udvalget ikke har afvist at behandle indstillingen, men at det ikke nytter at tage stilling, inden der er tale om et konkret behov.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.