For vildt: Danmarks største fiskekutter

Skagboen Henning Kjeldsen er en af Danmarks rigeste personer - og nu ejer han også en drøm af en kutter

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Imponerende syn fra fotografens drone, da Gitte Henning gled ind i havnen i Skagen. Foto: Peter Broen.

Danmarks største fiskefartøj blev lørdag døbt i Skagen.

Gitte Henning (Gitte er fornavnet på Henning Kjeldsens søster) er over 90 meter lang og 18 meter bred og er efter et halvt års forsinkelse på Kleven Verft i Norge nu endelig klar til bølgen blå.

Fartøjet, som bliver hjemhørende i Skagen, ejes af skagboen og storfiskeren Henning Kjeldsen, der er kendt som en af kongerne i dansk fiskeri.

Mange skagboer var mødt frem med flag, og der var nærmest tale om en folkefest, da Gitte Henning - som en dronning - glad ind i havnen.

Vanddybden snød imidlertid en anelse, så kæmpekutteren måtte omdirigeres til en anden kaj, hvilket skabte en smule forsinkelse.

Henning Kjeldsen er særdeles tilfreds med sin nye investering, som han dog ikke vil røbe prisen på.

- Jeg har fået et mere sikkert skib med et mere fornuftigt forbrug af brændstof. Ligesom for eksempel nedkølingen af fiskene også er væsentligt forbedret, siger Henning Kjeldsen.

Udover Gitte Henning deltog også to andre nyere fiskefartøjer i festlighederne - Lasse og Frida Amalie - som Henning Kjeldsen henholdsvis ejer og har halvpart i.

Det var Henning Kjeldsens kone, Birthe Kjeldsen, der kastede champagneflasken ind på skroget - og dermed døbte Danmarks største kutter.

Efter dåben kunne alle interesserede få en rundtur på de tre skibe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.