Forårspris til forårskåd Ole H.

AKKC åbnede weekendens forårsmesse med prisoverrækkelse

Ole Henriksen klippede snore til årets forårsmesse. Foto: Lars Pauli
Aalborg 1. april 2017 14:08

AALBORG: Foråret er på vej - og det er en god tid - en tid vi har ventet på med længsel.

Og allerede fredagens varmegrader lokkede forårskåde smil frem på læberne, af alle de folk, der stod klar, da Aalborg Kongres & Kultur Center fredag middag åbnede den 32, forårsudstilling i streg.

Og smålet havde da også en ganske særligt plads ved åbningen.

I år havde direktør Ernst Trillingsgaard nemlig slået åbningen sammen med uddelingen af årets forårspris, og da modtageren var Ole Henriksen, ja, så var livsglæde og det brede smil omdrejningspunktet.

- Foråret er en skøn tid - en tid, vi har set frem imod, og være her i smukke Aalborg samtidigt med at foråret for alvor bryder igennem er en skøn ting, sagde Ole Henriksen.

At han var jubelstolt over at modtage forårsprisen lagde han ikke skjul på.

- Denne pris betyder meget for mig, fordi den har med Nordjylland at gøre. Og den indebærer nogle af de livsværdier, jeg holder allermest af ved Nordjylland, nemlig at vi har tid til hinanden, vi kan stole på hinanden, vi arbejder hårdt og så er vi gode til at feste og have det sjovt, sagde Ole Henriksen i sin takketale.

Ole Henriksen har valgt at donere den kontante del af prisen på 10.000 kroner til Støvring Gymnasium, hvor han i forvejen har legater, der uddeles i forbindelse med dimissionen.

- Det bedste ved succes er at kunne give noget tilbage. Jeg elsker at give til børn og unge mennesker, som har nytte af det. Det er vigtigt, at vi kan gøre noget godt for hinanden, og jeg besøgte for mange år siden Støvring Gymnasium, hvor jeg beundrede de unges gode energi og livsglæde. Så derfor skal pengene gå til de studerendes legater, fortalte Ole Henriksen.

- De får en ekstra portion i år og den håber jeg kan sprede glæde, sagde prismodtageren, der til gengæld glæder sig over Thorvald Odgaard-statuetten, som kommer til at pryde hjemmet i LA.

- Thorvald er jo fra Nibe og jeg har mange dejlige ting fra hans hånd i mit hjem, sagde Ole Henriksen.

Det var Ernst Trillingsgaard, der motiverede valget af Ole Henriksen til modtager af årets forårspris - og det var ikke svært.

- Prisen gives til en person, der udbreder glæde og sammenhold. Og med den motivering er du den helt rette, sagde Trillingsgaard.

Og så var det tid til at åbne messen, der har åbent også lørdag 1. og søndag 2. april fra 10-17.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...