Forældre er rystede

Forældre i Sæby er rystede over kommunens beslutning om en ny elevfordeling på byens folkeskoler

Martin Hareskov Larsen er en af de bekymrede forældre, der flyttede familien til Sæby for netop at kunne bo tæt på børnenes skole.Foto: Hans Ravn

Martin Hareskov Larsen er en af de bekymrede forældre, der flyttede familien til Sæby for netop at kunne bo tæt på børnenes skole.Foto: Hans Ravn

SÆBY:Som en del af Frederikshavn Kommunes nye plan for Bæredygtigt Børneområde, besluttede kommunen i september sidste år at sammenlægge de to folkeskoler i Sæby uden at lukke nogen af dem. Indtil nu har begge skoler haft klassetrin fra 0.-9. klasse, men med kommunens nye fordeling skal eleverne i 0.-4. klasse gå på Sæby Skole, mens resten skal gå på Sæbygaardskolen. En stor gruppe forældre har fulgt processen, og de kritiserer både kommunens beslutningsgrundlag og håndtering af sagen.

Dybt bekymrende situation

Forældregruppen har siden september i flere omgange forsøgt at råbe politikerne i Frederikshavn Kommune op. Men uden held. De forstår ikke, hvordan kommunen kan spare penge på at sammenlægge skolerne og fordele eleverne efter klassetrin.

- Den fordeling betyder jo, at der skal bruges penge på at forbedre trafiksikkerheden på de nye skoleveje, der skal bygges nye faglokaler, og der skal sættes skolekørsel ind, siger Martin Hareskov Larsen, der er far til en pige i 3. klasse og en dreng i 5. klasse på Sæby Skole.

Desuden har de ledt i alle kommunens offentlige dokumenter og referater, for at finde ud af, hvornår beslutning blev taget, og hvem der tog den. Men også uden held. Ikke engang agtindsigter i kommunens dokumenter har givet svar.

- Det er en dybt bekymrende situation, og det er vores børn, der er ladt i stikken, siger Martin Hareskov Larsen.

Forældregruppen har endda udformet et alternativt forslag til en skolesammenlægning, som de også mener, kan skabe en større besparelse for kommunen, men politikerne har ikke lyttet til dem. Derfor har forældrene nu klaget til Folketingets Ombudsmand og Statsforvaltningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.