Forældre fik nej til at overtage børnehave

Flertal i Thisted Kommunalbestyrelse afviser muligheden af at sælge eller udleje ”Brombærhaven”s bygning til privat dagtilbud

Brombærhaven har kæmpet mod lukning, men institutionen lukker med udgangen af marts og bygningen skal hverken sælges eller udlejes til private, der vil bruge den til et privat dagtilbud.

Brombærhaven har kæmpet mod lukning, men institutionen lukker med udgangen af marts og bygningen skal hverken sælges eller udlejes til private, der vil bruge den til et privat dagtilbud.

THISTED:”Brombærhaven” i Thisted afvikles som kommunal institution med udgangen af marts i år, og bygningen, som i øjeblikket huser institutionen skal ikke sælges eller udlejes til en gruppe private initiativtagere, som ønsker at bruge den til at drive et privat dagtilbud.

Det stod klart efter en til tider meget ophedet debat i Thisted Kommunalbestyrelse, hvor blandt andre venstres Per Skovmose gjorde sig til talsmand for, at give plads til et privat initiativ, hvor et kommunalt tilbud skal afvikles. Argumentet var, at det tidligere byråd havde gjort tilsvarende i en række tilfælde, hvor der var lukket kommunale institutioner blandt andet i Klitmøller, Øsløs og Skjoldborg.

- Jeg vil gerne vide, om den holdning stadig gælder, sagde Per Skovmose, som efter en længere debat fik vished for, at det ikke var tilfældet.

Det skete, da et flertal på 15, nemlig socialdemokrater, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, stemte for en flertalsindstilling fra børne- og familieudvalget om, at Brombærhavens bygning hverken skal afhændes eller udlejes til ”private leverandører af dagtilbud”.

Forinden havde det samme flertal stemt nej til et ændringsforslag fra vestres Niels Jørgen Pedersen, som ønskede, at sagen skulle udsættes, indtil der lå en samlet plan for kommunens dagpasning.

- Frem for at få en bredere plan på plads, vælger man at nedlægge Brombærhaven, fordi der ikke er mod til at lave den plan, sagde Niels Jørgen Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.