Morsø

Forældre i skole bit for bit

Stor opbakning bag det særlige Mors-initiativ, hvor de kommunale skoler holder åbent hus

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fire fædre til børn i 4. med ryggen mod muren. - Vi må se, hvad ?dagen bringer, sagde de.

ØSTER JØLBY: - De forældre, der for de flestes vedkommende gik i skole i 1990'erne, vil på egen krop opleve en skole, der er meget forskellig fra den, de selv gik i. Vi arbejder på en anden måde, vi lærer børnene noget andet, og vi bruger andre redskaber i undervisningen, end de kendte til. Det vil forældrene komme til at mærke i dag.

Sådan sagde skoleleder på Øster Jølby Skole, Line Rask Abildgaard, før det gik løs med Folkeskolens Dag. En særlig Mors-begivenhed, hvor forældre og også gerne bedsteforældre inviteres med på et par timers årlig skoledag for at få et indblik i, hvad deres børn eller børnebørn går og laver fem dage om ugen.

Skolelederen var stolt af fremmødet, idet 90 procent af baglandet til børnene fra 0. til 6. klasse havde svaret positivt på invitationen. Og nok var der meget, der lignede gamle dage, men helt specielt blev det eksempelvist i 4. klasse, hvor alle elever ved skoleårets start havde fået udleveret micro-computere som led i projektet ultra:bit, som er et landsdækkende initiativ til 65.000 elever på dette klassetrin.

- Ultra:bit går ud på, at eleverne har fået en micro-computer, hvor de selv kan lave en kodestreng til forskellige funktioner, som de så kan lægge over på en større computer. Det er vældigt spændende, og de er gode til det, men det er stadig meget nyt, sagde Anne Marie Andersen, der sammen med Pia Drejer er klasselærer i 4.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.