Børnepasning

Forældre kan undgå skattesmæk for lockout-pasning

Ikke alle forældre risikerer skattesmæk, når virksomheden passer børn. Det afhænger af situationen, siger Skat

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Hvis børnene skal med mor eller far på arbejde efter påske, fordi lærernes lockout træder i kraft, kan de slippe for skattesmæk i nogle tilfælde.

Ifølge Skat afhænger det nemlig af situationen, om pasningen er skattepligtig eller ej. Det meddeler Skat onsdag.

- Skat kan helt generelt og overordnet sige, at en eventuel beskatning vil afhænge af, hvilken ordning der er tale om, skriver Skat i en pressemeddelelse.

Slipper udenom beskatning

Her gøres det klart, at der er flere måder at indrette børnepasningen på for virksomheden, og der kan i nogle tilfælde være tale om en pasningsordning, som slipper uden om en beskatning.

- I tilfælde, hvor medarbejderne deles om pasning af de medbragte børn, har arbejdsgiveren ikke en udgift til børnepasning. Derfor er det Skats opfattelse, at der ikke er tale om et personalegode, der er skattepligtigt, skriver Skat.

Det betyder, at hvis medarbejderne selv passer de medbragte børn i løbet af arbejdsdagen, er der ikke risiko for et skattesmæk.

En dyr fornøjelse

Er der derimod tale om, at arbejdsgiveren sætter en konkret medarbejder til at stå for børnepasningen, er der tale om en udgift for arbejdsgiveren - og så skal der betales skat af godet.

Tommelfingerreglen er derfor, at som udgangspunkt skal forældre betale skat, hvis arbejdsgiveren står for pasningen, men ikke hvis medarbejderne selv passer børnene.

I løbet af onsdag har Skat oplevet massiv interesse for spørgsmålet, fordi det tirsdag stod klart, at virksomheders børnepasning under lockouten kan risikere at blive en dyr fornøjelse for forældrene, hvis der skal betales skat af pasningen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst