Forældre: KL tager børn som gidsler i aviskampagne

Foreningen Skole og Forældre opponerer mod, at både lærere og kommuner bruger børnene i konflikten.

Forældre: KL tager børn som gidsler i aviskampagne

Folkeskolelærernes arbejdsgivere i Kommunernes Landsforening (KL) skriver søndag i en storstilet annoncekampagne i dagbladene, at den varslede lockout af landets skolelærere sker "for børnenes skyld", og fordi KL "ikke kan være andet bekendt".

Men den udmelding bliver ikke godt modtaget i Skole og Forældre, landsforeningen for skolebestyrelser og forældre til børn i folkeskolen.

- Det er ikke børnenes tarv, at de ikke kan komme i skole. Det er klart, at KL bruger børnene i deres argumentation. Men det bedste, de kunne gøre for børnene, er at sætte sig tilbage til forhandlingsbordet og finde en løsning.

Det siger formanden for Skole og Forældre, Mette With Hagensen. Hun understreger, at parterne er lige gode om det, for lærerne bruger samme kneb i debatten.

- Begge parter bruger argumenter om, at det er for børnenes skyld. Begge parter ønsker selvfølgelig at vinde forældrenes gunst, og det er forståeligt, men det er ubehageligt, at det er vores børn, der bliver brugt på den måde, siger Mette With Hagensen.

- Børnene bliver taget som gidsler i denne her konflikt og kan ikke komme i skole efter påske, tilføjer hun.

Foreningen Skole og Forældre vil ikke tage parti for hverken lærere eller arbejdsgivere i konflikten, understreger formanden.

- Overenskomster forhandles mellem arbejdsgivere i og arbejdstagere i Danmark, og derfor blander vi os slet ikke i konflikten. Så må vi efterfølgende forholde os til den overenskomst, der kommer, siger Mette With Hagensen.

Ifølge KL er annoncerne et modsvar til den kampagne som Danmarks Lærerforening har haft kørende over de seneste måneder blandt andet i dagbladene, på busstoppesteder og som biografreklamer.

- Og det er klart, at når lærernes forening kører så massivt ud i det offentlige rum, så er vi nødt til at tage til genmæle og ligeledes forklare vores synspunkter, siger Michael Ziegler, formand for KL's løn- og personaleudvalg og topforhandler.

Hos Skole og Forældre har man haft mange henvendelser fra frustrerede forældre, som gerne vil arrangere alternativ undervisning for skolebørnene, når lockouten formentligt træder i kraft efter påsken.

Men forældre møder mange forhindringer, lyder det fra Mette With Hagensen.

- Forældrene får at vide af kommunerne, at de ikke må bruge skolernes lokaler til at afholde alternativ undervisning for hinandens børn. Kommunerne frygter, at det kan betegnes som strejkeramt arbejde og siger derfor nej for en sikkerheds skyld, siger hun.

Det giver problemer, da det er de færreste af de velmenende forældre, der har plads til at invitere hele skoleklasser hjem i privaten.

Medmindre Lærernes Centralorganisation og KL genoptager forhandlingerne i de kommende dage, træder lockouten af 50.000 lærere i kraft 2. april.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.