Forældre kræver ordentligt tilsyn af børn

Kommuner må sikre tilpas tilsyn af børn, som er i skole under lockout, siger formand for Skole og forældre.

Forældre kræver ordentligt tilsyn af børn

Skolebørn skal ikke overlades til sig selv, når de er i skole under lockouten. Kommunerne skal sikre et ordentligt tilsyn af børnene.

Det siger Mette Witt Hagensen, som er formand for foreningen Skole og forældre og i øvrigt har tre børn i 4., 7. og 9. klasse i tre forskellige skoler.

Skole og forældre har ingen holdning til den faglige konflikt om arbejdstiden mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening (KL) samt Finansministeriet og mener, at børnene er blevet klemt i situationen.

- Vi står lidt på sidelinjen og kigger på, hvad de gør. Lige nu er vi bekymret over, at det er endt i en konflikt, så børnene ikke kan komme i skole. Børnene er blevet ofre for en uenighed mellem to organisationer. Vi er på børnenes side, siger Mette With Hagensen.

Selv om der er konflikt, har kommunerne pligt til at føre tilsyn med børn, som kommer i skole, siger hun.

- Vi har sagt til skolebestyrelserne, at de skal sørge for, at der er så meget undervisning som muligt på skolerne. Så skal de tilse, at tilsynet på skolerne er forsvarligt, siger Mette With Hagensen.

Skole og forældre opfordrer forældre, som kan holde fri for at passe børn, til at passe flere børn end deres egne. Forældre vil lave aktiviteter, som ikke griber ind i den faglige konflikt, så forældrene ikke underviser børnene, forklarer Mette With Hagensen.

- Som forældre kan vi ikke overtage undervisning, men vi kan godt lave noget med børnene. Vi tager dem med ud i skoven og leder efter foråret, tager dem med på museum eller laver en film om dér, hvor vi bor, siger Skole og forældres formand.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden