Forældre må til lommerne: Vuggestuepladser stiger i pris

Flere penge til pædagoger betyder større forældrebetaling i 2019

Det bliver dyrere at have sit barn i Jammerbugt Kommunes vuggestuer fra næste år. ?Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det bliver dyrere at have sit barn i Jammerbugt Kommunes vuggestuer fra næste år. ?Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

JAMMERBUGT:Det bliver dyrere at have et barn i Jammerbugt Kommunes vuggestuer næste år. Taksten for en fuldtidsplads stiger nemlig 324 kroner om måneden fra 2719 kroner til 3043 kroner - en stigning der svarer til 3564 kroner om året.

- Det er en stor stigning, det må vi indrømme. Det er mange penge i et årsbudget, men det hænger blandt andet sammen med, at vi har sat penge af til en bedre normering på området, siger borgmester Mogens Christen Gade (V).

En fjerdedel i egenbetaling

Prisstigningen skyldes både generel lønfremskrivning, men også at de lokalvalgte har besluttet at tilføre to millioner kroner til det samlede 0-6 års område næste år - Penge der skal bruges på flere pædagoger i kommunens institutioner.

Men flere penge til området betyder også, at forældrene til vuggestuebørnene må til lommerne.

- Lovgivningen er strikket sådan sammen, at forældrene skal betale maksimalt 25 procent af bruttodriften pr. barn ved driften af kommunens vuggestuer og børnehaver, siger Diana Lübbert Pedersen, skole- og dagtilbudschef i Jammerbugt Kommune.

- I Jammerbugt Kommune er forældrebetalingen for en vuggestue og børnehaveplads fastsat til 25 procent, som den er i langt de fleste af landets kommuner. Det betyder i praksis, at forældrene skal betale mere for en plads, når der ansættes mere pædagogisk personale i institutionerne, uddyber hun.

Flere børn i mindre børnhaver

På trods af at også kommunens børnehaver får flere penge til personale, så slipper forældrene her med 51 kroner ekstra om måneden for en fuldtidsplads.

Årsagen er, at der er kommet flere børn i kommunens mindre børnehaver.

For at holde de mindste børnehaver kørende, får de hvert år et fast beløb at drive institution for.

Beløbet svarer til cirka 25 børn, også selvom der kun går eksempelvis 15 børn i børnehaven.

Men når antallet af børn i de børnehaver stiger, så bliver prisen per barn mindre, fordi børnehaven passer flere børn for den samme pose penge.

- Så derfor stiger prisen ikke i samme takt her, som på vuggestueområdet, fortæller Diana Lübbert Pedersen.

Alt efter hvor stor forældrenes indkomst er, har de mulighed for at få tilskud til både en børnehave- og en vuggestueplads.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.