Forældre melder pas: Skolens visioner sættes på pause

Forældre melder fra til forkromet visionsarbejde

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Uden forældrenes medejerskab nytter det ikke noget at fortsætte visionsarbejdet, siger Anders Brandt Sørensen (S).

FREDERIKSHAVN:Et ambitiøst arbejde om visionerne for den kommunale folkeskole i Frederikshavn Kommune er stillet i bero.

Beslutningen er truffet efter rådslagning med forældre- og skolebestyrelser, der klart har givet udtryk for at timingen er forkert.

Her og nu er forældrebestyrelserne optaget af problemerne med at få dagligdagen til at hænge sammen ude på folkeskolerne.

- Det har virket som en rød klud i hovedet på bestyrelsesmedlemmerne, som i årevis har arbejdet loyalt. Sådan var det ikke ment, men vi må erkende, at forældrene ikke er med på at lave det store visionsarbejde her og nu, og uden deres medejerskab er det halsløs gerning at fortsætte visionsarbejdet. Derfor er arbejdet sat i bero, siger Anders Brandt Sørensen, formand for børne- og ungdomsudvalget.

Turbulent periode

Planerne med visionsarbejdet var at interviewe en lang række personer i såkaldte fokusgrupper.

Formelle samarbejdspartnere som skolebestyrelser, elevråd, medarbejdere, men også kommunens borgere, foreninger, tidligere og kommende elever og forældre, uddannelsesinstitutioner og erhverv skulle alle have mulighed for at komme til orde og give deres bud på en vision for skoleområdet.

Det nu nulstillede arbejde med en vision for skoleområdet kommer i kølvandt på en turbulent periode med skolereform, strukturreformen i Frederikshavn Kommune, overgang til rullende skolestart og andre pædagogiske tiltag, der er haglet ned over skoleområdet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.