Forældre sparer tusinde af SFO-kroner med skolereform

Det bliver billigere at gå i SFO efter sommerferien. Flere kommuner sænker SFO-taksten med skolereformen.

Den nye folkeskolereform betyder længere skoledage og kortere tid med tegning, klodsmajor og fangelege i SFO'en.

Men mindre legetid i SFO'en betyder imidlertid også en mindre udgift for forældrene. 72 ud af 98 kommuner nedsætter nemlig SFO-taksten i forbindelse med den nye folkeskolereform. Det viser en undersøgelse, Ritzau har foretaget.

I gennemsnit kommer forældre til at spare omkring 12 procent efter sommerferien på pasningsordningen eller knap 2300 kroner om året. Odder Kommune er en af dem, som har valgt at nedsætte taksten. Her er taksten næsten blevet sat ned med en fjerdedel.

- I forbindelse med den nye folkeskolereform får børnene en længere skoledag og dermed også en kortere SFO-tid. Og man kan jo ikke tage det samme for mindre, siger formand for Børn-, Unge- og Kulturudvalget i Odder, Anne Bonefeld (V), om kommunens beslutning om at nedsætte taksten.

Hun siger, at takstnedsættelsen og de færre timer på sigt kan komme til at medføre fyringer blandt de ansatte i SFO'erne.

- Vi har lagt op til, at det er de enkelte skoleledere, der skal bestemme, hvordan sammenstrikningen mellem lærere og pædagoger er. Så hvis de nu kan bruge pædagogerne i undervisningen, så bliver der ikke nogen afskedigelser, siger formanden.

Selvom størstedelen af Danmarks kommuner vælger at nedsætte taksten, er der også nogle få, der beholder samme prisniveau. En af dem er Gribskov Kommune. Trine Egetved (V), formand for Børneudvalget, fortæller, at kommunen udvidede skoledagen sidste år.

- Forlængelsen af skoledagen bliver derfor ikke ret stor i forhold til, hvor lang tid børnene går i skole nu. Vi har så valgt at prioritere muligheden for, at der kan være en længere åbningstid, som SFO'erne selv skal vurdere, hvordan de vil bruge, siger hun og fortsætter:

- Det kan være, at SFO'en for eksempel hver dag vælger at holde åbent til klokken 18, eller at de vil bruge nogle aftener om måneden, hvor de holder åbent. På den måde har vi også formået at undgå at fyre pædagoger.

Fem af de 72 kommuner, som nedsætter SFO-taksten, er stadig i gang med at behandle forslaget om at sætte prisen ned. Vejle Kommune hæver som den eneste kommune taksten, mens Hjørring Kommune helt dropper SFO.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.