Forældre spørges om tryg skolevej

Forvaltning og politikere siger, skolevejen i Hobro er sikker - men hvad mener i grunden forældrene ved Bymarkskolen, der vokser til det tredobbelte

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Skolebestyrelsen ved Bymarkskolen ønsker sig en rigtig cykelsti på Mariagervej, men det afviste byrådet i forbindelse med budgetlægningen tidligere på året. Arkivfoto: Claus Søndberg.

Politikere og forvaltning i Mariagerfjord Kommune siger, at skolevejen til Bymarkskolen i Hobro er sikker - men hvad siger forældrene? Det spørgsmål belyses ved at spørge mødre og fædre til omkring 500 børn i nuværende 0.-5. klasse. Børn, som fra det kommende skoleår skal gå på Bymarkskolen. Undersøgelsen er iværksat af skolebestyrelsen ved Bymarkskolen samt bestyrelserne ved Onsild Skole, Søbakkeskolen og Hobro Søndre Skole, der fra august 2012 afgiver elever til den. Hvor mange kører deres børn? - Vi ønsker at kortlægge den skolevej, som børnene reelt bruger, og få svar på, hvor mange forældre, der har tænkt sig, at deres børn skal cykle eller gå. Hvor mange vælger at køre deres børn i bil, fordi de ikke er trygge ved skolevejen? siger formand for bestyrelsen ved Bymarkskolen Mads Lunau om undersøgelsen.