EMNER

Forældre strømmer på lockout-ferie

Vi har ikke haft tid nok til at skaffe flere fly

Mange danskere tager på ferien under lockouten. Arkivfoto

Mange danskere tager på ferien under lockouten. Arkivfoto

DANMARK:Sommerhus, badeland eller en tur under sydens sol. Rigtig mange forældre er så overbeviste om, at lockouten fortsætter næste uge, at de er taget af sted på lockoutferie, lyder det både fra rejsebranchen og Lalandia. Det skriver Avisen.dk.

- Vi har fået flere henvendelser end ellers. Der er en del forældre, der har et par fridage tilbage i dette ferieår, og nu kan de bruge dem sammen med børnene.

- Når de tager af sted på hverdage, kan de få en god pris, siger Jan Harrit, administrerende direktør hos Lalandia.

Mange går forgæves

En god pris skal man derimod se langt efter, hvis man vil sydpå på lockout-ferie. I det hele taget går mange forgæves i øjeblikket.

- Mange ringer og vil gerne af sted, men der er rimeligt meget udsolgt. Vi kan kun hjælpe nogle få. Hvis man lige skal af sted med tre børn, så kan vi ikke hjælpe, siger Torben Andersen, kommunikationschef for Spies, til Avisen.dk.

Fyldte fly til Grækenland

Hos Bravo Tours kan man tydeligt se, at der den næste uge skal flere børnefamilier af sted end i samme uge sidste år. Men det er svært at sige med sikkerhed, om det skyldes lockouten.

- I forvejen var der rimeligt meget udsolgt, men vi gemmer gerne ti procent af pladserne, som vi sælger i sidste øjeblik til en høj pris. De pladser sælger vi nu, siger Bent Bernardi Sørensen, informationschef i Bravo Tours.

I tirsdags sendte Bravo Tours tre fyldte fly af sted til Grækenland, og tirsdag er der også så godt som fyldt i de næste tre.

Vil have aftale med KL

Bent Bernardi Sørensen er ærgerlig over, at de ikke har vidst det i god tid, så de kunne have skaffet flere fly.

- KL burde indgå aftaler med rejsebranchen, når de lockouter. Hvis vi var varslet i ordentligt tid, kunne mange flere være kommet af sted. Det synes jeg, man skal få på plads inden de næste overenskomstforhandlinger i 2015, siger Bent Bernardi Sørensen.

Skulle konflikten have passet rejsebranchen, så havde maj været optimalt. Der er nemlig altid mange ledige og billige pladser, fordi det nye ferieår lige er begyndt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.