EMNER

Forældre til overvægtige bør bruge tilbud

Projekt Lige børn leger bedst har ikke fået det forventede deltagerantal

Bør­ne­ne skal ud i den fri­ske luft og have gode op­le­vel­ser. Her er de på Hirs­hol­me­ne. For­rest fra ven­stre er det Ida Jen­sen, Anne Øs­ter­gaard og Per­nil­le Jen­sen, bag ved står An­ders W. Schack og Pat­rick B. Algrensen.
Ba­gerst in­struk­tør Ste­fan Niel­sen. FOTO: PRI­VAT

Bør­ne­ne skal ud i den fri­ske luft og have gode op­le­vel­ser. Her er de på Hirs­hol­me­ne. For­rest fra ven­stre er det Ida Jen­sen, Anne Øs­ter­gaard og Per­nil­le Jen­sen, bag ved står An­ders W. Schack og Pat­rick B. Algrensen. Ba­gerst in­struk­tør Ste­fan Niel­sen. FOTO: PRI­VAT

FREDERIKSHAVN:Ole Mølgaard fra gymnastikforeningen FG 90 undrer sig. Han står med en pose penge på 150.000 kroner fra Kulturministeriet, og er leder af et projekt, der skal hjælpe overvægtige børn mellem 9 og 13 år. Men interessen for at deltage har været begrænset. - Vi har plads til 40 børn, vi har syv tilmeldt, og vi vil gerne være mindst dobbelt så mange, siger han. Ole Mølgaard har også funderet over, hvorfor så få har vist interesse for projektet, når han ved selvsyn kan se, at der findes mange overvægtige børn i dag. - Jeg tror, det er forældrene, der skal erkende, at deres barn er overvægtig. De skal se på deres barn og forstå, at de 10 kilos overvægt ikke er hvalpefedt. Han tror, forældre kan have svært ved at overskue og finde tid til at bakke op om sådan et projekt som ”Lige børn leger bedst”. - Men så synes jeg forældrene bør prioritere deres børns fremtid højere. Børnene risikere at være overvægtige resten af livet. I et projekt som vores får børnene lyst til at bevæge sig, netop fordi de er sammen med andre som dem selv. Lige børn leger bedst startede 18. september, og bygger på, at børnene skal være ude så meget som muligt. De har således været ude og cykle til Sæby, rulle på rulleskøjter, gå tur i Bangsbo og været på Hirsholmene. Man mødes hver tirsdag og støtte fra Kulturministeriet bruges til at aflønne forskellige instruktører. - Vi har for eksempel planlagt en tur til Råbjerg Mile, hvor vi betaler en naturvejleder for at være med. Men vores arbejde i FG 90 er ulønnet, siger Ole Mølgaard. Han har netop haft et møde med sundhedsplejen og håber, at personalet her, som kender børnene, vil være med til at henvise til projektet. - Men det vigtigste er altså, at få forældrene til at benytte sig af tilbuddet, for det er ikke sikkert, vi kan lave det igen med støtte fra Kulturministeriet, hvis vi ikke bliver flere. Ole Mølgaard opfordrer forældrene til at ringe til ham på 98 43 37 49 og høre mere om Lige børn leger bedst, så han kan forklare mere om, hvad det kræver af børnene og af forældrene.