Forældre tilfredse med indgreb i lærerkonflikten

Forældrene er glade for er indgreb i lærerkonflikten, men det er vigtigt, at begge parter bliver tilfredse.

Forældre tilfredse med indgreb i lærerkonflikten

Forældrene er tilfredse med et regeringsindgreb i lærerkonflikten, da en forhandlingsløsning havde for lange udsigter, oplyser formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

- Vi er tilfredse med, at regeringen tager ansvar og griber ind, fordi en forhandlingsløsning havde lange udsigter, siger Mette With Hagensen til Ritzau.

Flere medier skriver, at regeringens topministre har holdt møder natten til torsdag om det indgreb, der skal sætte en stopper for lockouten af lærerne, der nu er i gang på fjerde uge.

Mette With Hagensen inviterede ellers lærernes formand, Anders Bondo Christensen, og chefforhandleren for Kommunernes Landsforening (KL), Michael Ziegler, til en kop kaffe onsdag, for at se på en mulig løsning via forhandlinger.

- Jeg havde kaffemøde med Ziegler og Bondo i går, og det er meget tydeligt, at de står meget langt fra hinanden, fortæller hun.

Forældrene har døjet med pasning til deres børn i knap fire uger. Men noget godt er der kommet ud af konflikten.

- Forældresamarbejdet er blevet styrket, og vi har fundet ud af, hvor vigtigt det er for børnene. Vi skal have læren med, at vi er en ressource for vores børn og skoler, siger Mette With Hagensen.

Jyllands-Posten erfarer, at regeringen vil afskaffe lærernes arbejdstidsaftale, som har været et centralt punkt i konflikten, der fik kommunerne til at lockoute lærerne med virkning fra 1. april.

Til gengæld får lærerne en større økonomisk kompensation, end der var lagt op til i kommunernes forhandlingsudspil.

Forældrene vil ikke komme ind på, hvilke tiltag, de helst ser i et indgreb. Men det er vigtigt, at der ikke er en stærkt utilfreds part bagefter.

- Det er vigtigt for os, at det bliver et balanceret indgreb, hvor begge parter kan se sig selv i det, lyder det fra formanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.