Forældrekøb af bolig er billigst i Aalborg

Nemmere for både forældre og studerende end i de andre universitetsbyer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Der er mange gode grunde til at studere på Aalborg Universitet - en af dem er, at det er billigere at skaffe en lejebolig end i de andre universitetsbyer.

Det viser en ny analyse fra Realkredit Danmark, som peger på, at manglen på studieboliger får flere og flere forældre til at vælge et såkaldt forældrekøb. Og så er det, at der kan være penge at spare, hvis lejligheden ligger i Aalborg frem for i København eller Aarhus.

I Aarhus og København koster det for eksempel forældrene henholdsvis 630 kroner og 820 kroner om måneden at købe en lejlighed til barnet på 50 kvadratmeter.

Ligger lejligheden derimod i Odense eller Aalborg, koster det noget mindre, nemlig kun mellem 50 og 210 kroner om måneden.

Når det gælder lejlighedens unge beboer, skal lejen ved forældrekøb svare til en standardleje i området.

Derfor skal barnets månedlige husleje i København ligge på 4250 kroner for en lejlighed på 50 kvadratmeter, mens den skal være omkring 3500 kroner i Aarhus og omkring 3000 kroner i Odense og Aalborg.

Med andre ord er forældrekøb af en lejlighed billigere for både den unge og forældrene i Aalborg frem for Aarhus eller København.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.