Forældrepar dømt for at ville bortføre deres datter

Forbipasserende forhindrede forældrepar i at kidnappe 18-årig datter på vej til skole i Holstebro.

1. september 2017 15:10

Et sjællandsk forældrepar er fredag blevet dømt for at ville bortføre deres datter, som de havde religiøse uenigheder med, ved en skole i Holstebro.

Faren straffes med fængsel i seks måneder, hvoraf fire måneder dog gøres betinget, fordi sagen har været alt for længe undervejs, oplyser Retten i Holstebro.

Datteren var 18 år. Hun var ifølge retten flyttet fra hjemmet på Sjælland på grund af "religiøse og kulturelle uoverensstemmelser".

Men forældrene ville ikke acceptere datterens beslutning. En morgen i januar 2015 tog de til Holstebro for at frihedsberøve hende.

Hun blev fanget, da hun cyklede på vej i skole. Faren trak datteren af cyklen og førte hende hen til en ventende bil. Men den ulovlige mission mislykkedes, fordi forbipasserende satte en stopper for overgrebet.

Ved dommen er faren fundet skyldig i ulovlig tvang og i forsøg på frihedsberøvelse. Også vold, trusler og dokumentfalsk indgår i sagen.

Moren er blevet idømt 60 dages betinget fængsel. Hun havde en underordnet rolle, forklarer retten forskellen i straf.

Såvel manden som kvinden har tidligere været varetægtsfængslet. Men straffen gøres delvist betinget til faren og helt betinget til moren, fordi myndighederne har været for længe om at få sagen afgjort, fremgår det.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...