EMNER

Forældres jagt på studielejligheder er sat ind

Rift om studieboliger i blandt andet Aalborg

Til salg.Forældre til børn, der skal begynde at studere, kan komme til at slås om de ledige ejerlejligheder. Arkivfoto: Torben Hansen

Til salg.Forældre til børn, der skal begynde at studere, kan komme til at slås om de ledige ejerlejligheder. Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:Om knap et par måneder strømmer nye studerende til Aalborg og de øvrige store byer i landet for at begynde på en videregående uddannelse.

Det betyder, at der skal findes tag over hovedet, og i år ser det ud til, at der bliver rift om de mindre ejerlejligheder i de store studiebyer.

Udbuddet er nemlig faldet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Rift om boliger

I juni måned var der ca. 1400 lejligheder under 75 kvadratmeter til salg i Aalborg, Aarhus, Odense og Købehavn.

Det er et fald på mere end 1200 lejligheder på to år.

- Hvis man som forældre skal ud at se på bolig til barnet, må man indstille sig på, at der er rift om lejlighederne i de store byer, siger underdirektør i Realkreditrådet Peter Jayaswal til Jyllands-Posten.

God handel

Ud over kamp om lejlighederne, skal man som forældre også være forberedt på, at lejlighederne er steget i pris. Især i København, hvor prisstigningen har været på 10 procent. Alligevel mener Curt Liliegreen, der er sekretariatschef ved Boligøkonomisk Videnscenter, at der er mulighed for at gøre en god handel.

- Det er et bedre tidspunkt at købe lejlighed nu, end det har været længe, siger han til avisen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.