Forærer maden væk

Værnepligtige på Aalborg Kaserner i Nørresundby hjælper hjemløse i Aalborg

Soldater fra Aalborg Kaserner i Nørresundby har givet deres feltrationer til de hjemløse. Foto: Henrik Bo

Soldater fra Aalborg Kaserner i Nørresundby har givet deres feltrationer til de hjemløse. Foto: Henrik Bo

AALBORG:- Det var en synd og skam, at al den gode mad bare skulle gå til spilde, og efter min opfattelse, var det ren og skær madsvineri af værste skuffe.

Der var således ikke langt fra tanke til handling for den tidligere værnepligtige på Aalborg Kaserner i Nørresundby, den 20-årige Bjarke Vangsøe Sunesen, der havde det særdeles skidt med, at overskydende og anvendelig mad og drikke fra soldaternes feltrationer bare blev smidt i en affaldscontainer, når soldaterne vendte hjem til kasernen efter to-tre dages endt øvelse i felten.

Det kunne dreje sig om f.eks. pålæg, rugbrød, morgenmadsprodukter, kiks, marmelade, kakao, kaffe og energidrikke.

Bjarke Vangsøe Sunesen siger til NORDJYSKE, at hans første tanke var, at der formentlig var andre mennesker, der kunne nyde godt af al den gode mad.

- Ved at give overskydende feltrationer til mennesker, der i forvejen ikke har for meget, er et godt formål i sig selv, og når man så samtidig kan kombinere det med, at vi minimerer et unødvendigt madspild, så slår vi så at sige to fluer med et smæk.

Som tænkt så gjort.

Bjarke Vangsøe Sunesen gik i gang med at undersøge, hvem der i givet fald kunne aftage og få glæde af rationerne, og valget faldt på Aalborg Hjemløse Forening, som han fik etableret en kontakt til.

De øvrige rekrutter ved 5. HBU-kompagniet (hærens basis uddannelse), 2. deling, ved Trænregimentet var med på ideen og bakkede op bag projektet, og der blev efterfølgende samlet madrationer ind på livet løs.

Den første donation af i alt tre var på ca. 60 kilo, og anden gang var der et sted mellem 60 og 70 kilo.

- Den foreløbig seneste donation blev på flere hundrede kilo indsamlet af flere delinger, og det var jeg yderst tilfreds med, fortæller Bjarke Vangsøe Sunesen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.