Forbrændt 4-årig pige stadig i livsfare

Først om 3-4 dage kan lægerne sige, om pige fra Brønderslev overlever

Den 4-årige pige, der blev forbrændt, blev overført til Rigshospitalet med helikopter.Arkivfoto

Den 4-årige pige, der blev forbrændt, blev overført til Rigshospitalet med helikopter.Arkivfoto

BRØNDERSLEV/KØBENHAVN:Den 4-årige pige, som lørdag eftermiddag blev slemt forbrændt i Brønderslev, ligger stadig i respirator på Rigshospitalet i København, og først om tre-fire dage ved lægerne, om hun overlever den tragiske ulykke.

Pigen og hendes storebror på seks år blev forbrændt i forbindelse med optænding af en grill. Børnenes far hældte cirka to deciliter bioætanol på den varme grill, og det førte til de alvorlige forbrændinger.

Børnene blev i første omgang kørt på sygehuset i Aalborg, hvorefter de blev sendt videre til specialister på Rigshospitalet i København

Drengen, som blev forbrændt på cirka fem procent af kroppen, er uden for livsfare, men den 4-årige pige ligger søndag altså stadig i respirator, forklarer overlæge Bjarne Alsbjørn fra Rigshospitalets Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling.

- Hun er forbrændt på 37 procent af kroppen, og ret meget af det er tredjegradsforbrændinger. Hun er ikke uden for livsfare endnu, siger Bjarne Alsbjørn.

Påvirkede lunger

Når der er gået tre-fire dage endnu, ved lægerne mere om hendes tilstand.

- Det er et spørgsmål om, hvor meget hendes lunger er påvirkede. Om tre-fire-dage forsøger vi at liste hende ud af respiratorbehandlingen, og så tager vi det derfra, siger Bjarne Alsbjørn.

Udover respiratorbehandlingen bliver pigen behandlet med væske.

- Vi erstatter de enorme mængder væske, hun fordamper, og det kører, som det skal, siger overlægen.