Fødevarer

Forbrugere bestemmer selv

Søndag 16.3. er der en stor artikel om vitaminer i det daglige brød. Her udtaler lektor Åse Hansen fra KVL (Landbohøjskolen), at korn og mel skades og forringes ved den hårde tur gennem et valsesystem. Vigtige vitaminer, specielt E-vitamin, går tabt. Og så står der minsandten, at problemet ikke er blevet undersøgt. Det passer jo ikke. For flere årtier siden blev det dokumenteret, at hvis vi skal have fuld sikkerhed for at få alle vitaminer og vitalstoffer gennem det daglige brød, skal alle elementerne blive sammen. Med andre ord: Hele kornet skal være der under formalingen, som skal ske lige før bagningen. Det er det absolut vigtige. Og det kan godt lade sig gøre, hvis forbrugerne ønsker det. Som på alle andre områder er det jo forbrugerne, der bestemmer. Husk det nu: Hele kornet skal males til mel. Solveig Wagner Vegetar-ringen, Bøgevangen 13, Dronninglund

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst