Forbrugerråd: Alle bankkunder bør forhandle rente

Banker lader ikke lavere omkostninger komme kunderne til gode, så de må selv tage affære, mener Forbrugerrådet

Hvis man ikke har været et smut forbi sin bankrådgiver og forhandlet sig frem til en lavere rente i de seneste par år, så kan der være penge at hente. Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, der vil have flere bankkunder til forhandlingsbordet.

- Først undersøger man markedet. Det kan man gøre på pengepriser.dk, som er en portal, der sammenligner bankernes priser på forskellige produkter og produktpakker, siger Lars Baadsgaard, ansvarlig for finansielle test i Forbrugerrådet Tænk.

- Når man har dannet sig et indtryk af, hvordan priserne ligger i forhold til det, man selv betaler, så kontakter man banken og beder om et møde. Man kan lige så godt gøre klart med det samme, at man har undersøgt markedet og vil have en bedre pris, siger han.

Når man sidder over for sin bankrådgiver, så gælder det om at spille de bedste kort, man har på hånden, siger Lars Baadsgaard. Og man skal for eksempel ikke nødvendigvis skamme sig over at have stor gæld.

- For hvis man samtidig er kreditværdig, så er man jo en god kunde. Så skal man slå på, at man er en god kunde med mange bankforretninger, og at man derfor skal have nogle skarpere priser, siger han.

- Man kan også bruge sin adfærd. Hvis man gennem flere år har haft styr på økonomien og ajourfører sit budget løbende, betyder det, at bankrådgiveren ikke skal bruge så meget tid på en, og det er godt for banken, tilføjer han.

Der er dog også håb både for de økonomiske rodehoveder og dem med få bankforretninger, mener Lars Baadsgaard.

- Det gælder om at undlade at snakke om sine svage sider og for eksempel sige, "I bruger ikke ret meget tid på mig". Men det er klart, at hvis det vælter ind med rykkerbreve, så holder argumentet ikke, siger han.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten sætter bankerne ikke prisen ned for kunderne, selvom finansieringsomkostningerne er lettet i de seneste par år for landets banker og sparekasser.

I en ny undersøgelse dokumenterer bankforsker Lars Krull fra Aalborg Universitet ifølge avisen, at bankerne betaler lave renter, når de skal skaffe kapital til at drive deres forretninger, men fordelene kommer ikke kunderne til gode i form af lavere renter

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst