Forbrugerrådet: Pengeløse butikker udelukker kunder

Forbrugerrådet frygter, at pengeløse butikker vil blive et problem for nogle kundegrupper.

8. maj 2014 17:50

Nogle kundegrupper kan få svært ved at handle i landets butikker, hvis regeringens forslag om pengeløse butikker går igennem.

Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, som mener, at det er et skridt i den forkerte retning.

- Det bør fortsat være sådan, at man kan bruge kontanter i alle landets butikker. Det skaber problemer for nogle, hvis man udelukker kontanter, siger vicedirektør Vagn Jelsø og fortsætter:

- Nogle er gamle og demente. De kan ikke huske deres pinkode, men kan gå i byen med lidt kontanter. Nogle kan slet ikke få et kort i bankerne, som mener, at de ikke er pålidelige kunder. Og nogle af os sender jo vores børn ned i supermarkedet. De grupper kommer i klemme.

Regeringen har i sit vækstudspil, "Danmark helt ud af krisen - virksomheder i vækst", lagt op til en treårig prøveperiode, hvor butikkerne selv kan bestemme, om de vil tage imod kontanter eller ej.

Alle butikker - bortset fra postkontorer, apoteker og sundhedsklinikker - kan beslutte kun at modtage kortbetaling og mobilbetaling.

Desuden skal eksempelvis supermarkeder med post- og apotekerfunktioner stadig tage imod kontanter, ligesom der i yderområder kan gælde særlige regler.

Hos Dansk Erhverv mener man dog ikke, at forslaget vil blive et problem for danskerne.

- Butikkerne lever jo af at have glade og tilfredse kunder. Så hvis mange kunder betaler kontant, så vil butikkerne jo tilpasse sig kunderne, siger markedsdirektør Henrik Hyltoft.

Men det er ikke godt nok for Forbrugerrådet Tænk.

- Vi synes, vi skal have nogle betalingssystemer i Danmark, som alle i befolkningen kan bruge, siger Vagn Jelsø.

Ifølge rapporten "Betalingsrådets rapport om nye betalingsløsninger", der er udarbejdet af Nationalbanken, har 98 procent af danskerne mellem 16 og 74 år et betalingskort. Det betyder, at 83.440 danskere kun kan bruge kontanter.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...