Forbryderjagt i skolen

Elever havde spændende dag med landbetjenten.

Tekst og foto: Jørgen Ingvardsen
Landbetjent Møller Christensen og hunden Enzo er klar til at give smagsprøver på deres kunnen foran eleverne på Flauenskjold Skole.
Skolevæsen 12. september 2013 19:58

For eleverne i 0. til 4. klasse blev torsdag i sidste uge en lidt anderledes skoledag. Skemaet var sat ud af kraft, og i stedet gjaldt det trafik og trafiksikkerhed. Der blev holdt både gang- og cyklistprøver, og landbetjent Møller Christensen kontrollerede cykler.

Samme landbetjent havde også taget sin politihund med, og på skolens idrætsplads demonstrerede de sammen, hvor dygtige de er. Inden de kom i gang med opvisningen gøede den 7-årige hund temmelig meget og højt.

- Den tror, den skal i aktion nu, og det elsker den. Den kan næsten ikke vente, og den er så utålmodig, at den gør, forklarede Møller Christensen.

Han fortalte også, hvordan politihunde er med til at opklare forbrydelser ved at finde våben, blodspor og andet, der kan hjælpe med opklaringen.

Dagens højdepunkt indtraf, da hunden blev sat til at fange en forbryder. Begejstringen blev ikke mindre af, at det var en af skolens lærere, Jakob Hyllested, der skulle optræde som forbryder. Iført et beskyttelsesærme på sin højre arm løb han alt, hvad han kunne, men da hunden fik besked på at fange ham, gik der ikke mange sekunder før, hunden havde bidt sig fast i armen på ham. Havde det været en virkelig situation, kunne betjenten nu ganske let anholde forbryderen. Jakob Hyllested fik dog lov at gå igen, og selv om hundens tænder havde haft solidt fat i ham, led han på ingen måde overlast.

Den dygtige hun, der er en schæfer og hedder Enzo, har i øvrigt sammen med dens fører kvalificeret sig til DM for politihunde. Mesterskabet afvikles senere på året i Herning.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...