Forbud mod e-cigaretter til unge

Sundhedsministeren frygter, at unge lærer at ryge ved at pulse løs på e-cigaretter - danskerne støtter forbud

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

HELE LANDET: 1. november skal det være slut med, at unge under 18 år kan købe elektroniske cigaretter og dampe løs, skriver Politiken.

Regeringen sender mandag et længe ventet lovforslag i høring, der på en række punkter strammer reglerne for de enormt populære e-cigaretter.

- Vi synes simpelthen ikke, at e-cigaretter hører hjemme i mundvigen på et barn, siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S) til Politiken og fortsætter:

- Jeg kan ikke frigøre mig fra den tanke, at ryger man e-cigaretter, lærer man at ryge, og der er jo ingen grund til at udstyre børn med et oplæringsværktøj.

79 procent af danskerne støtter forbuddet mod salg af e-cigaretter til unge under 18 år, viser en endnu ikke offentliggjort meningsmåling fra Kræftens Bekæmpelse. Kun ni procent er imod, skriver Politiken.

- Der er ingen tvivl om, at der er behov for strammere regler, især så børn og unge ikke begynder. Det er et produkt, der appellerer netop til dem med de forskellige smagsaromaer, siger Per Kim Nielsen, projektchef i Kræftens Bekæmpelse, til avisen.

- Vi har også kunnet se, at en hel del børn og unge er startet med e-cigaretter, uden at de havde røget almindelige cigaretter før, tilføjer han.

Regler ensartes

Flere end 150.000 danskere røg i 2013 e-cigaretter - hver tredje dagligt ifølge en vurdering fra Sundhedsstyrelsen.

Den kommende regulering af e-cigaretterne kommer til at ligne de regler, som vi kender fra almindelig tobak: Man skal være 18 år for at købe, der vil være forbud mod reklamer, og rygeloven vil også gælde e-cigaretter, skriver Politiken.

Lovforslaget kommer som følge af et EU-direktiv, der i modsætning til i dag vil tillade salg af e-cigaretter med nikotinvæske på op til 20 milligram per milliliter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.