Forbud mod grill og bål rammer kommuner ved Vestkysten

Afbrænding udenfor er nu forbudt i 43 kommuner. Senest er Esbjerg, Varde og Fanø blevet omfattet af forbuddet.

Naturen bærer præg af lang tids tørt vejr i Danmark. Her ses en tør kornmark i Himmerland syd for Aalborg torsdag 7. juni 2018. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Naturen bærer præg af lang tids tørt vejr i Danmark. Her ses en tør kornmark i Himmerland syd for Aalborg torsdag 7. juni 2018. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Flere ugers varmt og tørt vejr betyder, at det i en lang række kommuner er forbudt at lave bål, bruge ukrudtsbrænder og at grille i naturen.

Senest har Sydvestjysk Brandvæsen torsdag udstedt afbrændingsforbud i Esbjerg, Fanø og Varde kommuner, fortæller beredskabschef Jens Mølgaard.

- Vi har ventet så længe med at udstede et forbud, som vi syntes, det var forsvarligt. Men nu er det simpelthen så tørt i naturen, at det er nødvendigt.

- Det er sjældent, at vi kommer hertil, siger Jens Mølgaard.

Sydvestjysk Brandvæsen har i en periode givet råd til borgerne om forsigtighed ved brug af ild udendørs. Men de gode råd er altså ikke længere tilstrækkelige.

- Vi har haft det her sommervejr i ualmindeligt lang tid - faktisk siden 1. maj - uden nogen nedbør af betydning. Det er ekstremt tørt, så jeg er drevet til forbud nu som det sidste, siger Jens Mølgaard.

Forbuddet betyder, at det ikke er tilladt at afbrænde haveaffald, halm, affald fra skovbrug, siv, lyng, hede og mosetørv.

Brug af ukrudtsbrændere er forbudt, ligesom det også er forbudt at grille i naturen og at lave bål. Biler må ikke parkeres i højt græs i naturen, og cigaretskodder og brugte tændstikker må ikke smides på jorden.

Ifølge Beredskabsstyrelsen er der forbud mod afbrænding i 43 kommuner over hele landet. Foruden de nævnte kommuner ved Vestkysten gælder det hele Fyn samt følgende kommuner:

Allerød, Billund, Bornholm, Egedal, Favrskov, Fredensborg, Fredericia, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herning, Hillerød, Holstebro, Hørsholm, Ikast-Brande, Kolding, Langeland, Lemvig, Norddjurs, Randers, Ringkøbing-Skjern, Rudersdal, Silkeborg, Skive, Struer, Syddjurs, Vejen, Vejle, Viborg og Ærø.

Overtrædelse af forbuddet mod afbrænding kan straffes med bøde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.