Brønderslev

Forbudt leg på forkælelsesdag

Legepatrulje-frivillige fik ny inspiration til virket på skolerne

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Terningekast på en ny måde - en stor terning, og med masser af vand.

BRØNDERSLEV:I det daglige hjælper de børn ind i et fællesskab, så de ikke sidder i et hjørne af skolegården og keder sig.

Det er legepatruljerne, der er tale om. Tirsdag var 260 legepatrulje-frivillige fra landsdelen til en forkælelsesdag på Nordjyllands Idrætshøjskole. Det var Dansk Skoleidræt, der stod bag dagen.

Legepatruljerne lærte også nye lege. Men én leg er i hvert fald forbudt. Det er at kaste med flødeboller mod børns ansigter. Det var tilladt i går, men legepatruljerne fik også at vide, at de nok skal finde en anden form for denne aktivitet hjemme på skolen.

Ellers var der masser af aktiviteter for de 260 legepatrulje-frivillige. De kunne benytte skolens svævebane, og der var en række teambuildingsaktiviteter og boldspil.

I en af legene skulle der i høj grad praktiseres teamwork, nemlig i mælkekasse-samarbejde.

Og de legepatrulje-frivillige får stort udbytte af dagen.

En af eleverne, Josefine Toft Andreasen fra Lundergårdskolen i Hjørring fortæller, at hun kan bruge aktiviteterne med mælkekasser.

Josefine Toft Andreasen har siden januar været aktiv i legepatruljen på Lundergårdskolen, hvor hun aktiverer elever i 0-2. klasse.

- Vi skal sikre os, at der ikke er elever, der ikke er med i fællesskabet i frikvartererne. Siden legepatruljerne er oprettet, er der ikke elever, der ikke er med, fortæller Josefine Toft Andreasen.

Også lærerne fik nye input til aktiviteter, som de kan være med til at sætte i gang på skolerne.

Hirtshals Skole stillede med flest legepatrulje-frivillige, nemlig 42.

Projektleder Ann-Karina Overlade fra Dansk Skoleidræt, der var arrangør af forkælelses- og inspirationsdagen, fortæller, at arrangementet i Brønderslev er det første af 10 forkælelsesdage rundt om i landet.

45-50 af idrætshøjskolens elever stod for forkælelses-aktiviteterne. Det er Signe Edsen og Bjarne Højer, der var på eventmageruddannelsen, der var tovholdere, og havde planlagt dagen i detaljer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.