- Forbund gør forskel på os

AaB Håndbolds Daniel Svensson var også spilleberettiget i lørdags mod Kolding, men Dansk Håndbold Forbund glemte at informere

aab håndbold blev i lørdags slået groggy af KIF Kolding, der tog billetten til DM-finalen, og nu føler klubben sig også ramt af forskelsbehandling af DHF.Foto: Lars Pauli.

aab håndbold blev i lørdags slået groggy af KIF Kolding, der tog billetten til DM-finalen, og nu føler klubben sig også ramt af forskelsbehandling af DHF.Foto: Lars Pauli.

AALBORG:- Daniel Svensson var spilleberettiget i lørdags, da vi mødte KIF Kolding i den afgørende kamp om at komme i DM-finalen, men vi fik aldrig den information fra Dansk Håndbold Forbund (DHF), så mens Bo Spellerberg kunne deltage på banen for Kolding trods en tilsvarende karantæne, måtte vi undvære Svensson. - DHF's disciplinærudvalg erkender nemlig, at man ophævede den første kendelse fra 15. maj på grund af Koldings protest til Danmarks Idræts Forbunds appeludvalg, så derfor er de to karantænesager helt ens og burde derfor også behandles ens af DHF, siger Jan Larsen. - Både Spellerberg og Svensson har efterfølgende fået behandlet deres karantæner, efter at de begge som reglerne foreskriver personligt har fået lov til at indgive beretning om hændelserne bag karantænen, og begge er idømt to spilledages karantæne, men alligevel har Kolding kunnet drage fordel af, at vi ikke blev orienteret af DHF. - Mig bekendt er det første gang nogensinde i dansk håndbold, at reglen om at pågældende spiller skal høres i en karantænesag bliver anvendt, for normalt orienterer klubberne om den slags, når de får besked fra DHF. - Her fandt Kolding altså en juridisk mulighed for at anvende Spellerberg, og det kan man ikke klandre dem, men da DHF gav Kolding besked om, at han var spilleberettiget i lørdags, burde de samtidig have givet os besked med hensyn til Daniel Svensson. - Der var ikke andre på karantænelisten end de to, så vi undrer os over den manglende henvendelse fra DHF. Fastholder krav - Og derfor kræver vi en ny kamp mod Kolding, siger AaB Håndbolds direktør, der aldrig tidligere har oplevet så hektiske og frustrerende dage i jobbet. - I det hele taget har jeg aldrig oplevet noget lignende indenfor dansk håndbold, og DHF's direktør, Morten Stig Christensen, bør træde i karakter og gøre noget ved det. - Vi kan selvfølgelig også håbe på, at Kolding melder sig på banen og lader det sportslige gå foran de juridiske spidsfindigheder. - Får vi ikke medhold i vores krav om en ny kamp, fordi vi ikke er blevet behandlet ens af DHF, vil vi anke videre, og der vil komme nye protester fra os. - Det er virkelig tankevækkende, at en ellers fantastisk håndboldsæson bliver ødelagt på den her måde, siger Jan Larsen. AaB Håndbold vil søge aktindsigt i sagen, specielt hvad angår det, der uden klubbens vidende foregik i døgnet før og til timerne op til kampen i lørdags.