Forebyggelse sparer millioner

Færre indlæggelser og lægebesøg gør, at 7,4 mio. kr. returneres til Aalborgs kommunekasse

Hvert sparet lægebesøg giver flere penge i kommunekassen. Arkivfoto

Hvert sparet lægebesøg giver flere penge i kommunekassen. Arkivfoto

AALBORG:Færre indlæggelser og færre lægebesøg end ventet i 2012 betyder, at forvaltningen for sundhed og bæredygtig udvikling (SBU) er i stand til at returnere 7,4 millioner kroner til kommunekassen.

- Så de kan bruges på andre områder, siger SBU-rådmand Thomas Kastrup-Larsen (S).

Samlet brugte forvaltningen sidste år godt 12 millioner kroner mindre end ventet på den såkaldte kommunale medfinansiering - kommunens bidrag i forbindelse med borgeres indlæggelse på hospital eller besøg hos lægen.

Efterregulering

- Vi forventer en lille efterregulering og tilbagefører derfor ikke alle pengene, siger rådmanden, der alligevel glæder sig over det mindre forbrug, som han ser som udtryk for, at den kommunale forebyggelsesindsats virker.

I den forbindelse peger han blandt andet på Sundhedscentrets indsats for borgere med den rygerrelaterede lungesygdom KOL og hjertekarsygdomme.

Aflastningspladser

- Og i samarbejde med ældre- og handicapforvaltningen arbejder vi med at nedbringe antallet af indlæggelser gennem aflastningspladser i forbindelse med plejehjemmene og specialiseret hjemmesygepleje. Det medvirker til, at der er færre, der trækker på sundhedsvæsenets ydelser, forklarer Thomas Kastrup-Larsen, der hæfter sig ved, at Aalborg Kommune ligger lavt i forhold til det øvrige land, hvad angår kommunal medfinansiering.

- Vores indbyggertal udgør 3,58 procent af det samlede antal indbyggere i Danmark, men vores andel af kommunernes samlede medfinansiering udgør blot 3,09, siger rådmanden.

Hospitalsindlæggelser og lægebesøg koster årligt kommunekassen i omegnen af 600 millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.