Foredrag og kolde gys i vente

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er de smukke omgivelser ved Limfjorden, der lægger ”hus” til Store Vinterbaderdag. Foto: Muslingebyen Løgstør

Der har været afholdt et væld af spændende arrangementer i forbindelse med Løgstørs 500 års fødselsdag, og i denne uge kommer der ikke mindre hele 3 spændende arrangementer - foranlediget af fødselsdagsfejringen. Torsdag, fredag og lørdag byder på 2 gange foredrag samt et meget koldt gys.

Foredrag om løgstøriansk astronom

Torsdag den 3. november er det Lokalhistorisk Forening og Lokalhistorisk Arkiv, som i samarbejde med Limfjordsmuseet og Løgstør 500 år holder foredrag på Pavillon Christiansminde. Foredraget omhandler astronom og fysiker Peder Nielsen Horrebow, der var søn af en fattig fisker fra Løgstør. I 1703 dimitterede han fra Aalborgs lærde skole og kom til Københavns Universitet, hvor han blev assistent for Ole Rømer. Efterfølgende blev han magister, Universitetets notar og fik sæde i Konsistorium. Peder Horrebow ledede i flere år Observatoriet i Rundetårn. Hør hele historien om Horrebow den 3. november - fortalt af museumsdirektør Hans Buhl fra Steno Museet i Århus.

Torsdag den 4. november er det Løgstørs øl-historie som er på programmet, når Torsten Hansen byder indenfor til øl-smagning og -foredrag i Lanternen. Foredraget har to temaer. Det ene er en gennemgang af det tyske reinheitsgebot, der også fejrer 500 år i år. Den historie giver også et lokalhistorisk indblik i, hvordan man bryggede øl for 500-600 år siden. Anden del handler om de fem bryggerier, der med sikkerhed har eksisteret i Løgstør. Hertil kommer lidt ekstra historier om øl i Løgstør. Og selvfølgelig vil der være lækre øl at smage på, da Torsten udvælger nogle særlige øl til lejligheden.

Lørdag den 5. november er der lagt op til det helt store kolde gys, når Løgstør Vinterbadere og Løgstør 500 år afholder Store Vinterbaderdag. Her er alle inviterede til at være med - uanset om man vil i vandet eller ej. For de ikke så kuldskære er der vinterbadning i fjorden og kar med isvand. Desuden er der tøndesauna, vildmarksbade, sauna, varm suppe, en lille akvavit osv. at varme sig på. For de, der ikke vil i vandet, bliver der masser at se på og nyde på dagen. Følg med, når de friske vinterbadere fra kl. 13.00 hopper i vandet og nyd musikken, kaffen, kagen, suppen og meget mere. Der er med garanti lagt op til en hyggelig dag på havnen i Løgstør. Se hele programmet på www.muslingebyen.dk

For flere informationer om alle arrangementerne i Løgstør se www.muslingebyen.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.